Publicitat
Economia · 4 d'Octubre de 2012. 17:58h.

'Desembarcament' manresà a Eslovàquia

Fundería Condals posa en marxa una filial per consolidar-se a Europa de l'Est

'Desembarcament' manresà a Eslovàquia

Una imatge de les instal·lacions de Fundería Condals

L’empresa catalana Fundería Condals, amb seu a Manresa, ha posat en marxa una filial a Eslovàquia per consolidar la seva presència a l’Europa de l’Est. Es tracta d’una nau productiva de peces per al sector de l’automoció -la primera filial de l’empresa a l’exterior-, que ha comptat amb una inversió de 300.000 euros.
 
Per a l’obertura de la filial, Fundería Condals ha rebut el suport del Departament d’Empresa i Ocupació a través del Centre de Promoció de Negocis d’ACC1Ó a Praga. La nova empresa, creada amb el nom de SKC Foundry Sro, està participada al 100% per la matriu Fundería Condals.
 
Josep Maria Noguera, subdirector de la firma, ha explicat que “després de treballar durant cinc anys amb diverses oficines d’ACC1Ó, visitant i analitzant diferents plantes de foneria i naus industrials a Polònia, Hongria, República Txeca i Eslovàquia, hem optat per fer una introducció suau a Eslovàquia”.
 
Durant el primer any en funcionament, l’empresa compta amb cinc treballadors i preveu fabricar en aquesta filial el 6% del volum total de producció. La producció es destina de moment al mercat eslovac però, tal i com ha apuntat Noguera, “la ubicació de la planta és un lloc estratègic per a nosaltres, i serà la base per a una futura ampliació de negoci cap a altres països d’Europa de l’Est”.
 
Fundería Condals fabrica majoritàriament peces per al sector de l’automoció. Fundada el 1976, l’empresa té 85 treballadors i ha tancat l’exercici del 2011 amb un volum de negoci de 47 milions d’euros, una xifra superior en un 13% a la de l’any anterior. Les exportacions sumen el 89% del volum de vendes, concentrades al mercat europeu. Els principals països on exporta són Alemanya, Eslovàquia, França i Portugal.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat