Publicitat
Economia · 16 de Desembre de 2010. 18:49h.

Desconfiança sobre les finances de Barcelona

L'agència Moody's avisa que pot rebaixar la qualificació de la capital catalana

Desconfiança sobre les finances de Barcelona

L'alcalde, Jordi Hereu, amb el primer tinent d'alcalde, Jordi Williams Carnes, a la seva esquerra, en una imatge d'arxiu

L'agència de qualificació de risc Moody's ha advertit aquest dijous que podria revisar a la baixa la qualificació de la ciutat de Barcelona, un dia després de posar en perspectiva negativa la confiança en el deute públic espanyol per les seves necessitats de refinançament el 2011. La qualificació del deute de Barcelona s'ha mantingut invariable des de desembre del 2006.

Moody's indica en un comunicat que els pressupostos dels municipis espanyols depenen "essencialment" de transferències de l'Estat, de manera que, malgrat el "bon historial financer" de Barcelona durant la passada dècada, la ciutat podria no obtenir la suficient flexibilitat financera per mantenir la qualitat del seu crèdit per sobre de l'espanyol.

"Si el ràting d'Espanya fos rebaixat, el fet tindria implicacions per a Barcelona", indica l'agència de ràting. En la mateixa línia, Mood'ys assegura que controlarà amb atenció l'impacte de la crisi econòmica sobre el pressupost de la capital catalana.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Anti Entesa, Igualada bruta i deixada, 17/12/2010 - 12:25

On hi hagin els sociates la DESCONFIANÇA esta servida.

#3 pepe, andorra, 16/12/2010 - 21:40

les hacen caso los mas importantes fondos de inversion y pensiones, ademas q el ayto. de BCN es especialista en esconder deficits a traves de empresas semipublicas, tipo BSM o Barcelona Activa. Y eso q no nos hemos enterado de la especulacion de las olimpiadas. Cuanto cobra Hereu por dietas de BSM?

#2 Montse, Barcelona, 16/12/2010 - 20:27

Joan (Barcelona), quan es faci una auditoria a les comptes de l'ajuntament, veurem quina cara poses. Més de tres dècades de poder sociata donen per molts xanxullos, creu-me.
A veure com ho justificaran desprès de les municipals.

#1 Joan, Barcelona, 16/12/2010 - 19:33

Sembla que la memòria és una cosa que no té gaire presència entre nosaltres. Jo em faig creus de que, amb la malifeta que aquest tipus d'organismes ha fet a les finances mondials amb les seves valoracions, encara hi hagi qui les fa cas.