Economia · 6 d'Octubre de 2017. 17:18h.

Desbandada empresarial

Gas Natural se suma al Banc Sabadell i marxa de Catalunya

Desbandada empresarial

Oriol Junqueras, conseller d'Economia

El consell d’administració de Gas Natural ha aprovat aquest divendres, en una reunió extraordinària, traslladar el seu domicili social de Barcelona a Madrid. D’aquesta manera, l’emrpesa energètica pretén donar tranquil·litat als seus accionistes davant la possibilitat que el Parlament faci una declaració unilateral d’independència.

La multinacional, presidida per Isidre Fainé, s’avança a CaixaBank que aquest divendres a la tarda es preveu que el consell d’administració decideixi canviar la seva seu social fora de Catalunya. De moment, el Banc Sabadell ja ho va aprovar ahir traslladar la seu social a Alacant davant la incertesa que genera una possible declaració unilateral d’independència

Mentrestant, les principals empreses del cava a Catalunya també han deixat clar que abandonaran Catalunya en cas de proclamar-se la independència. “Esperem no haver d'arribar a això, però, si es produís la declaració unilateral d'independència, canviar la nostra seu social és una opció que ens hem plantejat”, ha assegurat Cordorniu en un comunicat.

De la seva banda, el president de Freixenet, José Luis Bonet ha afirmat en declaracions a RNE que “proposaré” el canvi de seu social fora de Catalunya. “Jo fins ara he cregut que la independència no es faria. Si és així haurem d'actuar com molts”, ha assenyalat.

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#27 Suggerència, Chez Fangue, 07/10/2017 - 18:56

Vist el nivell del conseller d'economía de la nova (properament) rep. de Can Titola. Proposem que la Creu de St. Jordi esdevingui la medalla de'n Robert de les Cabres.

#26 tzatza, BCN, 07/10/2017 - 10:38

Sapigueu que al Quebec, no hi ha tornat cap banc ni empresa. Els bancs van anar-se'n a Toronto. Pareu d'enganyar al personal.

#26.1 La hora de los egoístas, Bcn, 07/10/2017 - 18:19

Quebec era la locomotora, ya no.

#25 Carlos Gomez, murenu de la serra, 07/10/2017 - 10:36

Ahir a Cat Radio aquest llevador de taps ha afirmat amb aquella especial desimboltura que tenen tots els tocats per la bufera de Deu Nostre Senyor que no s´en van a Madrid sino als Paissos Catalans.

Jo ja m´he quedat mes tranquil.

#24 Capit@n España, HABÉIS PERDIDO., 07/10/2017 - 00:14

Los grandes bancos se marchan de Cataluña, las grandes empresas se marchan de Cataluña, el turismo baja un 35% (de momento), no tenéis ningún apoyo internacional excepto Assange y Maduro. En la Unión Europea solo tenéis apoyo de minúsculos partidos de ultraderecha. El resto no os quieren ni ver. Vuestros lideres dudan hacer la DUI. HABÉIS PERDID

#23 Alejandro, Barcelona, 06/10/2017 - 21:11

Pobre Dinamarca del sur, a qué extremos te han llevado estos que dicen quererte tanto. Cierto es que hay amores que matan y esta es a prueba.