Publicitat
Economia · 16 de Desembre de 2010. 20:48h.

Del cas Palau al cas Carulla

La nova presidenta del Palau de la Música, esquitxada per un presumpte delicte fiscal

Del cas Palau al cas Carulla

Mariona Carulla, nova presidenta del Palau de la Música, en una imatge d'arxiu

La nova presidenta del Palau de la Música, Mariona Carulla, està afectada, com a d'altres membres de la família, propietària del grup Agrolimen, per una investigació judicial sobre un presumpte frau a la Hisenda Pública. Les diligències tenen el seu origen en la documentació trobada al bufet d'advocats Petrus, en el marc de la investigació del cas Pretòria.

La documentació va ser enviada per l'Audiència Nacional a Barcelona, i el jutjat d'instrucció número 4 d'aquesta ciutat ha obert les diligències. La investigació se centraria en la venda d'unes accions del grup familiar a dues societats d'un paradís fiscal controlades a través d'altres societats també de la família, amb l'objectiu d'eludir els impostos espanyols.

L'informe de l'Agència Tributària que ha donat peu a la recerca posa Jordi Carulla al capdavant del primer esglaó d'empreses, domiciliades a les Antilles Holandeses, que suposadament van servir per evadir impostos del grup Agrolimen i que van ser adquirides al seu torn per dues societats amb seu a Costa Rica i Uruguai, països que ofereixen grans beneficis fiscals.

A diferència dels seus cinc germans, representats al grup Agrolimen a través de les empreses MinLlu (Lluís), MinAr (Artur), MinAu (Aurèlia), MinMa (Mariona) i MinMon (Montserrat), les societats que controla Jordi Carulla no fan cap referència al seu nom. L'Agència Tributària apunta a més que Jordi Carulla i la seva dona haurien eludit el pagament d'impostos al fisc en tributar com no residents, per tenir domicili a Londres, tot i que Hisenda sospita que resideixen a Barcelona.

Al marge d'Agrolimen, el nou diari en català Ara té Artur Carulla entre els accionistes de referència Artur Carulla. La participació es produeix a través de la fundació Lluís Carulla, dedicada a la defensa de la llengua i les lletres catalanes. Segons els càlculs d'Economia Digital, la participació de la família seria propera al 5% del capital social de l'empresa editora del diari.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 pep, reus, 18/12/2010 - 10:13

Això dels Carulla és una caça de bruixes endegada des de castella contra tot allò que tufi a català.El tempms dirà.

#16 Survivor, Catalonia is Spain, 18/12/2010 - 01:16

Ya sabemos para qué quieren nuestros oligarcas una Agencia Tributaria propia y un Consejo de Justicia autonómico, para que sus corruptelas queden impunes. Ellos roban ... pero en nombre de Cataluña. A blindar el chiringuito para que nadie de fuera del oasis pueda denunciarles.

#15 pepito, barcelona, 17/12/2010 - 16:50

Para el de abajo. ....hay muchos empresarios honrados que ni van al liceo ni van vendiendoio patrias. Hay otros que hablan mucho de que españa nos roba pero son ellos precisamente los que roban los piñones.

#14 descoberts, Collbató, 17/12/2010 - 16:35

Benvolgut Gabriel, "fer pàtria" és la millor garantia que existeix per les errades i malifetes de la gestió empresarial a Catalunya. És com la benedicció de Montserrat per fer el que és volgui en nom de Catalunya (igual que "por la gracia de Dios" al franquisme)

#13 Gabriel Maristany, Mataró, 17/12/2010 - 12:27

Ser català i empresari és un doble risc. I a més fer pàtria, et fa encara més perillós. Cal respecte per unes persones repectables. Cal fer piunya contra la ignomínia espanyola . . .