Publicitat
Economia · 28 de Desembre de 2021. 14:48h.

De les 155 monedes de plata al català a Netflix

ERC aprova els Pressupostos a canvi de només quotes a les plataformes

De les 155 monedes de plata al català a Netflix

El Congrés ha aprovat definitivament els Pressupostos aquest dimarts, després d'incorporar-hi el canvi que es va introduir al Senat: una esmena per promocionar les llengües oficials.

Els comptes han rebut el suport de fins a 11 grups del Congrés. Entre aquests, a banda dels socis de govern, PSOE i Unides Podem, també d'Esquerra. Els republicans van tancar l'acord definitiu amb el govern espanyol ara fa dues setmanes, després de garantir el català en la futura llei audiovisual.

L’esmena, presentada pel grup de Compromís, es va aprovar per sorpresa la setmana passada i estableix que es dediquin 1,6 milions d'euros a la promoció del català, l'euskera i el gallec. El PP va sumar els vots dels seus senadors per tirar-la endavant, juntament amb Esquerra i el PNB. El PSOE s'hi va oposar.

Els populars van endarrerir així una setmana l'aprovació dels que seran els segons pressupostos del govern de Pedro Sánchez, que, ara sí, entraran en vigor l'1 de gener. Per assegurar-ho, aquest dimarts, els socialistes sí que han votat a favor d'aquesta mateixa esmena.

"Desitjo que l'any que ve Espanya avanci en un clima de serenitat i acord. Com més, millor. Tant de bo que els dos grans acords que tanquen aquest any siguin el pròleg de molts altres que vinguin el 2022”, ha dit Pedro Sánchez.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#4 LoisA, Tabarnia, 29/12/2021 - 18:27

Las 155 monedas de Rufián fue uno de los detonantes para que hubiera posteriormente fractura social en Catalunya. La historia le pondrá en el sitio que se merece, y no creo que lo hiciera deliberadamente, pero es lo que sucede cuando pones a alguien incapaz, no preparado y lleno de rencor en primera linea política.

#3 Sergi, Bcn , 28/12/2021 - 21:41

lo de Nissan y una sanidad mejor supongo que da igual, no?

#1 Jos, VNG (Ghost Republic), 28/12/2021 - 15:04

Jo hagués demanat, com a mínim, 9 segons de república.
I el gelat de postres, que se'ns oblida.