Publicitat
Economia · 20 de Juliol de 2010. 20:22h.

Criteria representarà els accionistes de les cotitzades

Presidirà el comitè creat per l'Associació Espanyola per a les Relacions amb Inversors

Criteria representarà els accionistes de les cotitzades

D'esquerra a dreta, en una imatge d'arxiu, Artur Callau Berenguer, director de màrqueting i relació amb accionistes; Gonzalo Gortázar Rotaeche, conseller director general, i Antoni Garriga Torres, director de mitjans i relació amb inversors

El comitè d'accionistes creat per la junta directiva de l'Associació Espanyola per a les Relacions amb Inversors (AERI) estarà presidit per Artur Callau, de Criteria, segons han informat fonts d'aquesta companyia.

Es tracta d'un comitè de treball integrat per representants de 21 companyies cotitzades espanyoles, i està enfocat cap a la relació de les cotitzades amb els accionistes. El seu objectiu consisteix a analitzar quines iniciatives s'estan portant a terme al voltant d'aquest tipus d'accionistes, tant a nivell estatal com internacional, com se'ls identifica, què preocupacions tenen o quins canals de comunicació utilitzen les companyies. D'aquesta manera, s'identificaran les pràctiques més positives en relació amb els accionistes i es compartiran les diferents experiències entre les companyies membres de AERI.

El comitè estarà presidit per Artur Callau, director de màrqueting i relació amb accionistes de Criteria, i comptarà amb representants de Banesto, CAM, Clínica Baviera, EADS, Endesa, Europac, Ferrovial, Fluidra, Gas Natural Fenosa, Grup Catalana Occidente, Iberdrola, Iberdrola Renovables, Iberia, Renta 4, Repsol, SacyrVallehermoso, Banc Santander, Service Point, Telefónica i Tubacex.
 
Durant la presentació del comitè, Javier Rodríguez Vega, director general de AERI, ha recordat que "l'objectiu de l'associació és contribuir a la millora de les relacions entre les companyies i la comunitat inversora i intentar minimitzar la manca de confiança que actualment viuen els mercats". Ha afegit que "per a això, treballem de forma coordinada entre els membres per promoure la divulgació d'informació rellevant amb criteris homogenis".
 
De la seva banda, Artur Callau, president del comitè, ha destacat que "un dels primers temes que estudiarem a fons serà identificar les preocupacions de l'accionista espanyol perquè els serveis d'atenció a aquest col·lectiu de les diferents empreses cotitzades donin una resposta real a aquestes inquietuds. En paral·lel, farem un estudi per identificar les millors pràctiques a nivell espanyol pel que fa a atenció a l'accionista". També ha afirmat que "l'objectiu és compartir aquestes pràctiques perquè totes les companyies cotitzades, en la mesura del possible, les apliquin amb seus respectius accionistes".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat