Publicitat
Economia · 5 de Juliol de 2010. 20:40h.

Criteria i ACS volen el control total d'Abertis

El 'holding' de 'La Caixa', la constructora i el fons de capital risc CVC llançarien una OPA pel 100%

Criteria i ACS volen el control total d'Abertis

Salvador Alemany és el president d'Abertis

Criteria -el holding d'empreses participades de La Caixa-, la constructora de Florentino Pérez ACS i el fons de capital risc CVC estan analitzant la possibilitat de crear una societat conjunta per llançar una OPA pel 100% del grup d'empreses de concessions i serveis Abertis, participat en un 28% per Criteria i en un 25% per ACS. La notícia va provocar la suspensió de la cotització d'Abertis a la borsa.

Una informació publicada per Financial Times indicava que una valoració inicial del grup realitzada per CVC apuja a 25.000 milions d'euros, inclosa la deute, encara que un comunicat de Criteria indica que "no és una xifra acordada, de manera que cap conclusió pot extreure's de la mateixa, sense que pugui donar-se una xifra de valoració, en ser aquest un punt pendent d'acord".

En el seu comunicat, Criteria afirma que "manté juntament amb ACS converses amb el fons CVC per explorar la seva entrada en l'accionariat d'Abertis, per al que s'estan analitzant diverses fórmules per a instrumentar aquesta operació, sense que fins al moment s'hagi arribat a un acord entre les tres entitats".

També es parla de la possibilitat d'una OPA: "Una de les alternatives que actualment contempla Criteria comporta la creació d'una nova societat, en la qual participarien les tres entitats que conjuntament amb un pacte de concertació controlarien la companyia. Aquesta nova societat adquiriria una part molt substancial dels paquets d'Abertis controlats per Criteria i ACS, contemplant la formulació per la mateixa d'una oferta pública d'adquisició de les accions d'Abertis pel 100% del seu capital, al mateix preu per acció a què es adquireixin aquests paquets".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat