Publicitat
Economia · 5 de Novembre de 2010. 17:17h.

Criteria guanya gairebé un 30% en borsa aquest any

El 'holding' obté un benefici net de més de 1.500 milions en plena crisi

Criteria guanya gairebé un 30% en borsa aquest any

Gonzalo Gortázar, conseller director general de Criteria, en una imatge d'arxiu

Criteria, el holding de participades de La Caixa, porta uns guanys de gairebé el 30% a la borsa des de començaments d'any, i està actualment al tercer lloc per augment de la seva cotització a l'índex borsari espanyol, l' Ibex 35, per darrere d'Iberia i Inditex. A més, ha incrementat un 35% el seu benefici net dels nou primers mesos de l'any, fins a 1.530 milions.

El holding de La Caixa és dels pocs valors de l'Ibex 35 que registren guanys des de començaments d'any, i destaca la dada que el 50% de les seves inversions procedeixen de fora d'Espanya, en especial dels països emergents. Aquest benefici de l'exterior prové de la carera financera en banca internacional i de les participacions en companyies multinacionals de serveis.

Les participacions bancàries internacionals han arribat als 200 milions d'euros, amb un increment del 72% respecte al'exercici de 2009. De la seva banda, la cartera d'assegurances ha millorat el seu resultat en un 29%, fins a arribar als 202 milions d'euros. Criteria opera, fonamentalment, als mercats financers de Hong Kong, Xina, Mèxic, Àustria, República Txeca, Eslovàquia, Croàcia, Romania, Hongria, Portugal i Angola.

La cartera de serveis ha experimentat un augment dels resultats del 6% (830 milions d'euros). Els resultats no recurrents de Criteria van sumar 419 milions d'euros en els nou primers mesos i responen, d'una banda, al benefici generat per la venda d'Agbar i la presa de control d'Adeslas per 162 milions d'euros, i per altra, a la venda de participacions en Telefónica, Repsol, Gas Natural i Abertis per un import conjunt de 494 milions d'euros.

Al mercat de serveis, Criteria és present al Brasil, a través de Telefónica (Vivo i de Repsol (Repsol Brasil); França, principalment a través d'Abertis (Sanef i Eutelsat); Mèxic, amb presència de Telefónica, Gas Natural, Repsol i GF Inbursa; Xile, país on operen Abertis, Agbar, Repsol i Telefónica; Regne Unit, a través de Telefónica (O2), Agbar (Bristol Water) i Abertis (TBI), i Alemanya, també amb presència de Telefónica.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat