Publicitat
Economia · 1 de Setembre de 2009. 11:13h.

Criteria, contra la corrupció

El hòlding de la Caixa s'adhereix al Pacte Mundial de Nacions Unides

Criteria, contra la corrupció

El president de Criteria Ricard Fornesa, amb Isidre Fainé, en una foto d'arxiu

Criteria s'ha adherit al Pacte Mundial de Nacions Unides (United Nations Global Compact), iniciativa internacional proposada per Nacions Unides amb l'objectiu d'"aconseguir un compromís voluntari de les entitats i empreses en matèria de responsabilitat social, per mitjà de la implantació de Deu Principis basats en drets humans, laborals, mediambientals i de lluita contra la corrupció".

La idea d'aquest Pacte la va fer el Secretari General de Nacions Unides, en aquell moment Kofi Annan, davant el World Economic Forum en Davos (Suïssa), el 31 de gener de 1999. El Pacte funciona com "una xarxa integrada de treball en la qual les companyies participants, Nacions Unides, les seves organitzacions sectoriales, les ONGs globals i les unions sindicals internacionals, promouen els objectius i principis del Pacte. Pel seu nombre de participants, més de 4.000 en 116 països, el Pacte Mundial és la iniciativa de ciutadania corporativa més gran del món".

Amb la incorporació al Pacte Mundial, Criteria "es compromet a incorporar aquests Deu principis en les activitats empresarials que realitza, tant en el país d'origen, com en les seves operacions al voltant del món així com, a dur a terme accions que recolzin els objectius de desenvolupament de Nacions Unides, com per exemple els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODMs)".

En el termini màxim de dos anys, tal com es requereix a totes les empreses signants d'aquest acord internacional, Criteria "farà públic el seu primer informe de progrés per a detallar les accions que s'hagin posat en marxa per a implementar i recolzar el Pacte Mundial i els seus principis".

Aquesta iniciativa s'emmarca en el Pla d'Acció de Responsabilitat Social Corporativa que Criteria tenia previst per a 2009 i que se sustenta en "el compromís per part de la companyia de combinar l'èxit econòmic amb el desenvolupament sostenible, el que suposa prendre decisions basades no només en criteris financers sinó també en les conseqüències socials de les accions".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Kropotkin, Vic, 01/09/2009 - 12:05

Vivir para ver...