Publicitat
Economia · 9 de Setembre de 2011. 22:30h.

Crèdits per a 450 projectes d'emprenedors

Cecot i Enisa ja han finançat préstecs per 17,4 milions

Crèdits per a 450 projectes d'emprenedors

Antoni Abad, president de la Cecot, en una imatge d'arxiu

L'Empresa Nacional d'Innovació (Enisa) dependent del ministeri d'Indústria, i la patronal catalana Cecot, han signat un acord de col·laboració per estimular la creació d'empreses promogudes per joves facilitant-los l'accés a un finançament preferent que ofereix Enisa a través de la seva línia específica per a joves emprenedors.

Segons ha explicat Enisa, des de la creació d'aquesta línia s'han finançat 455 projectes empresarials per un import de 17,4 milions d'euros. La disponibilitat actual del pressupost per al 2011 de la línia és de 14,5 milions d'euros.

La línia de finançament ofereix préstecs participatius als joves de fins a 35 anys que constitueixin les seves empreses el 2011, o que ho hagin fet ja als 24 mesos anteriors a la presentació de la sol·licitud de l'ajut. L'empresa pot estar emmarcada a qualsevol sector d'activitat, excepte l'immobiliari i el financer, i haurà de presentar un pla de negoci financerament viable.

Cada préstec té un import màxim de 50.000 euros, un tipus d'interès fix de euribor a un any més 2%, i un interès variable que es determina en funció de la rendibilitat financera de l'empresa. El variable màxim és aquell que sumat al fix no supera el 6%, i el període d'amortització és de quatre anys, amb sis mesos de carència de principal o que no necessita aval.

Cecot ajudarà els emprenedors que vulguin optar a aquests préstecs, i canalitzarà i tramitarà la sol·licitud a Enisa, que prendrà una decisió final sobre la concessió o no del préstec i condicions en un termini màxim de 15 dies.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat