Publicitat
Economia · 24 d'Agost de 2009. 20:36h.

Corbacho culpa a la banca arran de la crítica de La Vanguardia

Recorda que va permetre "la inflació del sector immobiliari"

Corbacho culpa a la banca arran de la crítica de La Vanguardia

Celestino Corbacho, en una imatge d'arxiu

El ministre de Treball, Celestino Corbacho, ha acusat els bancs i caixes de provocar la crisi del sector immobiliari. "Ja que des del sector financer es donen tants consells al sector laboral, vaig a recordar una cosa: que és el culpable de la situació del totxo. La inflació del sector immobiliari, qui la va permetre, qui la va promoure va ser el sector financer", ha dit Corbacho a Europa Press Televisió.

El ministre de Treball ha indicat que a Espanya no s'hauria construït tant si no s'haguessin concedit hipoteques "al 120% del valor" de la tasació de l'habitatge i si no s'haguessin donat crèdits per a l'adquisició de terrenys "amb tanta facilitat".

Corbacho ha denunciat que tot seria diferent si no s'hagués facilitat el finançament en sectors "de curt termini i alts beneficis, en lloc de sectors estratègics de més llarg recorregut". "Ja m'agradaria que algun responsable del sector financer sortís algun dia i digués: vam guanyar molts diners en aquella època, però probablement ens vam equivocar", ha afegit Corbacho.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Hayek, Barcelona, 25/08/2009 - 14:13

Com diu el Silvestre, el supervisor dona la culpa al supervisat. A veure, els bancs són culpables de la bombolla? SI. Però qui fixa els tipus d\'interés? EL BCE (dirigit per polítics). I qui mana a les Caixes, doncs els polítics. Corbacho plega sisplau

#11 jajape, Anoia, 25/08/2009 - 14:03

Es veritat que el sector financer va donar més crèdit del que era aconsellable. Però el ZP deia meravelles del progrés d'Espanya. Els ajuntaments finançaven els equipaments i altres serveis amb els diners de les re qualificacions, o no Corbacho?

#10 Francesc, Barcelona, 25/08/2009 - 11:07

El senyor de Madrid em sembla que ha dit una gran veritat!

#9 kim, hospi, 25/08/2009 - 10:05

I perque no ho va dir el zapa quant la construcció pesaba el 19% de pib en comptes de lo normal que era un 4 o 5 %???, es veia venir la clatellada (sobraria construcció).

#8 tu anciana abuela, Madrid, 25/08/2009 - 01:26

Una de las razones por las que la banca tiene que ganar tanto, es para poderselo dar a fondo perdido a los partidos a la hora de las elecciones.