Publicitat
Economia · 13 d'Octubre de 2011. 23:09h.

Continental Automotive escull Catalunya

Per desenvolupar i produir components d'un vehicle elèctric

Continental Automotive escull Catalunya

El conseller Francesc Xavier Mena, i el director general d'Indústria, Joan Sureda, en la reunió amb el director general de Continental Automovile Spain, Xavier Pujol

La multinacional alemanya Continental Automotive, una de les principals proveïdores del sector de l’automoció a nivell mundial, ha decidit implantar una divisió d’electrònica de potència a la seva planta de Rubí que s’encarregarà de la producció d’inversors i convertidors per al motor del vehicle híbrid i elèctric. Amb aquesta nova àrea, la filial a Catalunya estarà per primer cop directament implicada en la producció de components per al vehicle híbrid i elèctric.
 
Així ho ha confirmat aquest dijous el conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, després de mantenir una reunió de treball amb el director general de Continental Automotive Spain, Xavier Pujol.

La fàbrica de Rubí, que fins ara produïa només components vinculats a la divisió d’interiors del grup -principalment quadres d’instruments- ha comptat amb el suport de l’àrea de promoció i atracció d’inversions del Departament d’Empresa i Ocupació -Invest in Catalonia- per a l’adjudicació d’aquest nou projecte per part de la matriu alemanya.
 
L’equip d’enginyers de la planta catalana ja treballa conjuntament amb el centre d’R+D de la multinacional alemanya a Nuremberg  per dissenyar i fabricar aquests components claus per al motor del vehicle elèctric. Quan el projecte estigui a ple rendiment – desembre de 2012 – l’empresa preveu arribar a produir fins a 250.000 unitats anuals d’inversos i convertidors per al motor del vehicle híbrid i elèctric.
 
Arrel d’aquest projecte, la firma té previst crear nous llocs de treball de manera progressiva que s’afegiran als prop de 450 que ja té a Rubí. La planta de Continental Automotive a Rubí compta amb un gran prestigi dins el grup alemany, ja que és un referent en lean manufacturing i una de les seves fàbriques més competitives a nivell europeu. Aquests elements i el suport institucional per part de la Generalitat han estat decisius per a l’adjudicació del projecte.
 
Invest in Catalonia, l’àrea de promoció i atracció d’inversions del Departament d’Empresa i Ocupació, ha col·laborat estretament amb l'empresa en la preparació de la candidatura i l’ha acompanyat en el procés de presa de decisió.
 
A la fase final del procés de decisió el Conseller d’Empresa i Ocupació es va reunir amb els màxims responsables de l’empresa alemanya, per tal de mostrar-los el suport del govern a la planta catalana i acabar de concretar els detalls del projecte que finalment l’hi han adjudicat, en front d’altres potencials països i plantes candidates per acollir-lo.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat