Publicitat
Economia · 15 de Gener de 2010. 16:17h.

Compte amb la 'casta'

Pujol i Oliu alerten sobre el creixement de l'Administració

Compte amb la 'casta'

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, i el del BancSabadell, Josep Oliu, durant l'esmorzar informatiu

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, i el del BancSabadell, Josep Oliu, han advertit sobre un excés de burocratització durant un esmorzar informatiu organitzat pel Centre d'Estudis Jordi Pujol. Pujol ha advertit que "hi ha un perill gran que es produeixi el que a Itàlia es diu la casta, una hipertròfia de l'administració amb molta gent i que s'ha de pagar molt bé". Oliu ha coincidit també que d'"administracions n'hi ha moltes" i que, per a sortir de la crisi, "calen esforços del Govern, però no només del Govern".

En la seva opinió, Espanya té "un dèficit de credibilitat exterior" i que "només apujant impostos no s'arregla" en una velada al·lusió a la política econòmica de José Luis Rodríguez Zapatero. El màxim responsable del BancSabadell ha demanat un "exercici d'immodèstia" i prendre "decisions correctes" sobre el mercat de treball o la qualitat de l'educació.

Oliu ha indicat que un dels principals reptes que ha de superar el país “és recuperar la credibilitat exterior”. Perquè això sigui factible “necessitem humilitat i un marc creïble d’estabilitat fiscal” i endegar diverses mesures estructurals per recuperar la solvència i el bon funcionament del sistema financer.

Jordi Pujol, per la seva part, ha indicat que “el model econòmic i polític ha pecat d’una mentalitat de nou ric, va arribar un moment, tant amb Aznar com amb Zapatero, que semblava que els espanyols eren els amos d’Europa”. Pujol ha coincidit amb Oliu en que a “Catalunya hi ha sectors molt competitius que configuren un futur econòmic molt esperançador”.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Jordi Tallaferro, Barcelona, 16/01/2010 - 22:40

Sorpren qu'ara diguin això. Tots han afegit funcionaris a gust La disfuncionalitat i excés de funcionaris existeix des de fa molts anys. Què han fet CiU durant 23 anys i ara el PSC per recionalitzar i canviar les coses? Ara comencen el debat?

#8 Emili Rosiñol Vidal, bcn, 16/01/2010 - 14:54

Realmente, es cínico o patológico, que un banquero y un político, tengan la desfachatez o la locura, de hablar de casta!
Los excesos, y la falta absoluta de control real, de sendos poderes ,ha llevado a la crisis actual!!!
Un mundo feliz....Huxley.

#7 manel, Barcelona, 16/01/2010 - 14:31

Ja que treuen la "casta" que treguin la "crosta",diguem que és una forma d'estalviar costos en neteja.Es fa un dos per u (2x1).

#6 Christopher, BCN, 16/01/2010 - 11:21

Per la Sra. Nuria Herrero: desde l'aplicació de l'Estatut Bàsic de l'empleat públic es paga antiguitat a tothom, interins o funcionaris, i els complemements son inherents a la massa salarial també per a tothom.

#5 Nuria Herrera Peiró, Barcelona, 16/01/2010 - 11:18

I en quan a la casta, tot allò que no estava regulat, per exemple, per entrar de substitut/a en alguns departaments de la Generalitat, sense borsa de treball d´interins i/o substituts esdevé moltes vegades en totalment arbitrari. Fomenta l´amiguisme.