Publicitat
Economia · 9 de Gener de 2014. 17:06h.

Com reindustrialitzar Catalunya

Cent propostes per sortir de la crisi

Com reindustrialitzar Catalunya

Imatge de la reunió de dimarts (Foto: Rubén Moreno)

La plataforma Pacte per a la Indústria a Catalunya -format per institucions, agents socials i societat civil que aglutinen- van lliurar aquest dimarts al president de la Generalitat, Artur Mas,  un catàleg de mesures per a la revitalització industrial i econòmica de Catalunya i la recuperació de l’ocupació.

Aquestes propostes –un total de 138 aprovades el passat mes de juny-, comprenen diversos àmbits que van des del finançament, la formació, recerca i desenvolupament, política de clústers i desenvolupament d’infraestructures i energia, tot en el marc europeu per al desenvolupament industrial.

Entre aquestes mesures, es proposa potenciar l’atracció de capital risc i altres tipus de finançament privat internacional, ampliar les vies de comercialització de les línies de finançament públic més enllà del sector bancari, replantejar el sistema fiscal per afavorir que els beneficis es reinverteixin en activitat productiva o crear un observatori del finançament empresarial a Catalunya amb èmfasi en el sector industrial.

També millorar l’organització de l’Administració pública per agilitzar els tràmits, fomentar el cofinançament i evitar la fragmentació de productes i institucions, un agrupament vertical (de les parts) de les activitats econòmiques que intervenen en la producció d’un output determinat o un agrupament horitzontal de branques de producció, entre moltes altres.

Amb tot, aquest seguit de propostes basteixen una estratègia per a sortir de la crisi amb l’impuls del creixement, l’increment de la competitivitat i la capacitat exportadora i la recuperació dels nivells d’ocupació anteriors a la crisi.

“No hi pot haver una economia forta sense una indústria forta”. Aquest és el missatge que el Pacte per a la Indústria va fer arribar al Govern. “Només una resposta industrialista pot treure Catalunya de la greu crisi actual com ho ha fet en el passat”, van afegir.

El agents socials i econòmics representats per Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez per la part sindical, Joaquim Gay de Montellà i Josep González per part de les organitzacions empresarials, els rectors Dídac Ramírez, Enric Fossas i el vicerector Manel Sabés en representació de les universitats, i Jordi Guix, Narcís Bartina i Joan B. Casas, pels col·legis professionals, junt amb Joan Trullén, president del Pacte per a la Indústria, varen demanar al president Mas un compromís ferm per a traslladar en els pròxims mesos a l’agenda de govern les propostes del Pacte per a la Indústria.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#20 BEJOTA, bcn, 28/01/2014 - 20:53

Empresarios alemanes piden a la Generalitat que abandone su plan soberanista antes de "acabar de matar" a la economía
El Círculo de Directivos de Habla Alemana (KDF por sus siglas en alemán) han expresado este martes su preocupación ante el proceso soberanista liderado por el Gobierno de Mas.

#19 BEJOTA, BCN, 22/01/2014 - 16:04

25/09/2013
Volkswagen Barcelona tiene ya diseñado el abandono de Cataluña y el traslado de la sede corporativa a Madrid por la amenaza independentista de Artur Mas.

#19.1 BEJOTA, BCN, 22/01/2014 - 16:05

QUE N'ÉS DE CURIOS...ELS TRENCAPATRIES ,NO VISITAN LA PAGINA D'ECONOMIA EN CAP FÓRUM.

#19.2 BEJOTA, BCN, 24/01/2014 - 13:12

FUGA EMPRESARIAL:

EEUU: "Muchas empresas están aquí para un mercado de 47 millones y no de 7".

Alemania; "Para nuestras compañías, la unidad de mercado cobra particular relevancia".

Japón: "Las relaciones empresariales de las firmas niponas se reconsiderarían".

Reino Unido: " IDEM

#18 BEJOTA, BCN, 11/01/2014 - 13:28

Las empresas catalanas huyen a Madrid
19/08/2013 - 19:42

La elevada presión fiscal, la tercera más alta del mundo, ha provocado el éxodo de más de 1.000 firmas catalanas, que en vez de instalarse cerca de Cataluña han optado por Madrid

#18.1 BEJOTA, BCN, 12/01/2014 - 13:15

La banca internacional adverteix que la tensió per l'independentisme pot frenar la recuperació econòmica d'Espanya
El pla de Mas, tot i que irrealitzable, pot soscavar la confiança dels mercats i llastrar el creixement econòmic que apunten la majoria dels indicadors

#18.2 BEJOTA, BCN, 20/01/2014 - 19:53

El boicot comercial y la deslocalización en un entorno de incertidumbre pesaría sobre la economía catalana, lo mismo que sucedió en Quebec, donde en medio de la vorágine independentista numerosas multinacionales y entidades financieras trasladaron su sede de Montreal a Toronto.

#16 spanish, Madrid, 10/01/2014 - 02:30

home la dona de l´imputat Oriol cobrava per deslocalitzar.......uhmmmmmm ilegalitzar partits nacionalistes, suspendre autonomies i dedicar els diners a propoure industris i feina ...Godo , Ara , i cia que es busquin la vida

#13 Bromo, bcn, 09/01/2014 - 22:49

La secesión del 30% del mercado (España) es un buen comienzo. Y después de otro 30% (Europa). Va a ir viento en popa, la industria. Ya lo veo.