Publicitat
Economia · 17 de Novembre de 2009. 22:47h.

CiU vol abaratir l'acomiadament

Proposen 33 dies pels casos improcedents, en lloc de 45

CiU vol abaratir l'acomiadament

Artur Mas

Convergència i Unió proposarà abaratir l'acomiadament al seu programa electoral per a les eleccions catalanes, segons ha informat la cadena Ser. Els nacionalistes apostaran per un contracte indefinit que permeti pagar 30 dies i no 45 per any treballat en cas d'acomiadament improcedent. CiU considera que així les empreses han de fomentar la contractació.

El contracte que indemnitza amb 33 dies per any treballat ja es pot aplicar per a sectors amb dificultats per trobar feina. La novetat és que CiU proposarà al seu programa estendre'l a tots els àmbits: que els contractes que es facin en el futur siguin indefinits però preveient una menor indemnització.

De fet, en la proposta de CiU les empreses només pagarien 45 dies si han provisionat fons per a això. És a dir, si van preveure que farien retallades de plantilla i van reservar fons per pagar als treballadors. Si no, podrien pagar només els 33 dies.

La Generalitat no té competències per impulsar un nou tipus de contracte, i per aquesta raó Artur Mas es comprometrà electoralment a promoure un diàleg entre sindicats i patronal a Catalunya i traslladar el seu contingut a Madrid, a més de pressionar al Govern espanyol per forçar aquest canvi laboral.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Emili Rosiñol Vidal, bcn, 19/11/2009 - 00:28

El trabajador......lo que tiene que estar es devotamente agradecido!!
Porque, mientras , ha trabajado , no ha tenido tiempo de gastar!
Porque estaba ocupado, asi pues,..el trabajo no tendria que estar en si remunerado.Es un acto feliz.

#11 Ricard, Barcelona, 18/11/2009 - 18:31

Estan sondejant l'electorat i segur que no ho inclouran al programa. Això i baixar les pensions és un suïcidi electoral.

#10 anti-convergent, CAT, 18/11/2009 - 17:57

CiU=DRETONA DE CATALUNYA

#9 joan, manresa, 18/11/2009 - 12:25

tinua.)assistents Sr.Camacho,Sr.Sanuy i d'altres,discussió sobre llocs de treball i la seba destrucció.El representat empresarial es quexaba dels problemas que tenia,vagues,salaris..,resposta del Sr.Camacho tot sunrient.."Este no es nuestro problema".

#8 joan, manresa, 18/11/2009 - 12:21

El Sr.Mas ha dit i ha proposat moltes altres cosses,com es que surt només aquesta..,ummmm.¿ Que potser ya doble intenció..?Els detractors d'axó ens recorden un debat de far anys....----TV-2,programa La Clave,amb el Sr.Balbín,pelicula i debat,..(cont.