Publicitat
Economia · 12 de Febrer de 2010. 20:50h.

CiU proposa saltar-se l'Estat al Prat

23 acords amb d'altres països posen traves a vols intercontinentals amb Barcelona

CiU proposa saltar-se l'Estat al Prat

El diputat de CiU Josep Rull

El portaveu d'infraestructures de CiU al Parlament de Catalunya, Josep Rull, ha presentat aquest divendres una proposta de resolució que insta el Govern que negociï amb l'Estat la modificació dels acords bilaterals amb d'altres estats perquè "limiten" els vols intercontinentals a l'aeroport de Barcelona. Actualment, Espanya té aproximadament 80 acords bilaterals vigents amb tercers països. I, segons CiU, d'aquests 80 acords, 23 posen traves a un vol amb Barcelona.

Aquesta iniciativa també busca que la Generalitat pugui participar de manera habitual en les negociacions de futurs acords bilaterals aeris. Per Rull, és "inconcebible que en el segle XXI hi hagi convenis que impedeixin que l'aeroport del Prat tingui vols intercontinentals".

Els acords bilaterals de serveis aeris són pactes entre dos estats sobirans que regulen el trànsit aeri regular entre ells, excepte entre els països de la UE ja que l'espai aeri està liberalitzat. En absència d'un acord bilateral entre dos estats no es poden establir, entre ells, vols comercials regulars de manera legal.

Rull troba "indignant que les companyies espanyoles sempre puguin operar amb sortida i destí a Barcelona, però que les companyies de tercers països estiguin subjectes a operar en els aeroports que s'estableixen en l'acord".

Ha afegit que "no n'hi ha prou amb una bona infraestructura" per situar Barcelona en el mapa aeronàutic internacional. A més, ha destacat que és imprescindible tenir el "ple control" de l'aeroport del Prat per avançar en aquest sentit.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 33, Tiana, 14/02/2010 - 22:10

Nois, molt fàcil. L'estat no vol donar vols intercontinentals a Barcelona ja que d'aquesta manera Madrid deixaria de cobrar per aterrar des de fora. Si van a Barcelona cobrem nosaltres i Madrid no:

#6 Raul, Sara gossa, 14/02/2010 - 20:28

¿No pensarán en invadir las pistas o cosa similar, verdad?

#5 Raul, Saragossa, 14/02/2010 - 20:26

No entiendo a los separatas... Tienen los políticos más mediocres y corruptos de España, que ya tiene mérito el récord, ¡Y aún pretenden la independencia!... Y es que además de separatas son unos masocas algo tontines los pobres.

#4 Francesc, Barcelona, 13/02/2010 - 15:16

Aquest és un gran problema nostre. el drenatge financer i la constant escapçada legal a iniciatives que poden redreçar la nostra economia. I cal trobar-hi solució. La solució es decidir pel nostre compte.

#3 sulfuro sulfuro, Barcelona, 13/02/2010 - 14:26

Meliq Salau: Merecerías que se concediera la independencia.
Ibais a tener que hacer rosarios con las avellanas.