Publicitat
Economia · 4 d'Octubre de 2011. 22:53h.

CiU i PNB, en contra de donar suport a Sacyr i Pemex a Repsol

La guerra accionarial a la petroliera divideix la Comissió Nacional de l'Energia

CiU i PNB, en contra de donar suport a Sacyr i Pemex a Repsol

Antoni Brufau (dreta), president de Repsol, amb Luis del Rivero, president de Sacyr

Alguns membres de la Comissió Nacional d'Energia (CNE), van retreure al seu president i al ministre d'Indústria que es decantessin a favor de l'aliança entre Sacyr i Pemex a Repsol, abans que la comissió prengués una decisió sobre el cas. Els representants de CiU i del PNB es van pronunciar en contra de l'acord de la CNE. La CNE va decidir que no intervindrà en l'acord de la constructora Sacyr i la petrolera Pemex per aconseguir el control de Repsol

En concret, quatre membres del regulador van aprovar el pacte Sacyr-Pemex i van rebutjar l'obertura d'una investigació, mentre que dos es van pronunciar en contra de l'acord i un es va abstenir. La comissió té set membres, inclòs el president. Cinc van ser designats a proposta del PSOE, i dos a proposta de CiU (Josep Maria Guinart) i del PNB (Idoia Zenarruzabeitia). Aquests dos últims van votar en contra, i un membre dels anomenats a proposta del PSOE es va abstenir.

Un dels consellers de la CNE, Josep Guinart, ha explicat a Catalunya Ràdio que “se li va recriminar al president de la CNE que, sense consultar-ho a ningú, ja es pronunciés en contra que la comissió intervingués en aquest cas. El ministre s’hi va pronunciar i el president s’hi va pronunciar sense consultar-ho amb ningú. En tot cas es poden deduir coses però no ho faré pas jo directament”. Guinart, que ha qualificat de "tens" el debat de la Comissió Nacional d’Energia sobre aquesta qüestió, lamenta que hi hagi hagut possibles influències polítiques en la decisió final.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat