Publicitat
Economia · 22 de Febrer de 2010. 20:40h.

CiU aposta per abaratir l'acomiadament

La JSC inicia una campanya contra els projectes d'Artur Mas

CiU aposta per abaratir l'acomiadament

Un dels cartells inclosos en la campanya de la JSC

Convergència i Unió ha donat una volta de rosca a les propostes patronals de fer més barat l'acomiadament. La proposta de la CEOE de generalitzar la indemnització de 33 dies per any-enfront dels 45 actuals-per acomiadament improcedent, i que el Govern espanyol ha inclòs en el seu projecte de reforma laboral, ha estat encara més reduïda fins arribar als 20 dies.

Fa alguns dies, en un col·loqui amb estudiants de la Universitat Pompeu i Fabra, Artur Mas va criticar les "altes taxes d'atur i de temporalitat en els contractes de treball", especialment entre els joves: "No són presentables unes taxes de temporalitat de fins al 55% entre gent de 16 a 24 anys", va dir.

A partir d'aquest plantejament, Mas va demanar "més contractes indefinits", garantint a les empreses "més condicions de flexibilitat" per ajustar les seves plantilles. En lloc de "indemnitzacions de 45 dies per any treballat", Mas va apostar per un nou tipus de contracte indefinit que redueixi la xifra a 20 dies.

Ara, realitzant una paròdia de la campanya iniciada per Convergència i Unió sota el lema “començar il·lusiona”, la Joventut Socialista de Catalunya ha canviat el lema original de CiU per “Acomiadar gratis il·lusiona”, i sota aquest lema realitzarà una campanya informativa a internet, i especialment a les xarxes socials, distribuint un vídeo que, segons un comunicat, "mostra la veritable cara de la dreta catalana".

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#23 Formiga, Barcelona, 24/02/2010 - 10:42

Aquests de les JSC no han treballat mai al sector privat oi? No saben que vol dir un contracte per obra i servei, oi? No saben que qui genera riquesa al nostre país és el teixit empresarial privat i no el FUNCIONARITAT! Quanta demagògia per ignorància!

#22 socialista, barcelona, 23/02/2010 - 15:21

El que il·lusiona és que tornarem a ser companys. Finalment estarem tots junt a la cua de l'INEM

#21 josep, barcelona, 23/02/2010 - 15:19

El que il·lusiona és que s'acava la dictadura socialista

#20 Josep, Barcelona, 23/02/2010 - 15:17

El que il·lusió és que el trispartit no tornará. Ells són els responsables de la situació actual. Si continuen així no n\'hi haurà treballadors per acomiadar perquè no n\'hi hauran empreses per contractar.

#19 Ramon, Barcelona, 23/02/2010 - 15:05

Això de dir-ne neocon de tot consell de posar seny davant les demagògies sectàries del sonat i inútil d'en Zapatero, no sé, no sé. L'electorat sociata us respondrà: "Neocon? A mi no me digas suficie!". Millor continuar dient "facha", sociates.