Publicitat
Economia · 11 de Juliol de 2011. 22:21h.

Cinc milions per a discapacitats

L'obra social de 'la Caixa' selecciona 300 iniciatives a tot l'Estat

Cinc milions per a discapacitats

Cartell anunciador de l'obra social de 'la Caixa'

L'obra social de la Caixa destinarà 617.500 euros a 34 projectes d'entitats barcelonines sense ànim de lucre  destinats a aconseguir la inclusió social i laboral de les persones discapacitades. Els projectes figuren a la convocatòria d'inclusió sociolaboral de discapacitats de l'entitat, que ha seleccionat 303 iniciatives de tot l'Estat per ajudar a aquest col·lectiu a les que ha dotat amb cinc milions d'euros.

Aquests projectes tenen com a objectiu genèric, segons un comunicat de l'obra social de la Caixa, "afavorir i promocionar l'autonomia" de les persones que presenten alguna discapacitat física, psíquica, sensorial o algun trastorn mental irreversible a través de la "promoció de la seva inclusió sociolaboral".

Una de les entitats amb una major dotació econòmica és la fundació privada Institut de Neurorehabilitació Guttmann, que rebrà 28.000 euros per desenvolupar un sistema d'ordinadors i pantalles tàctils que permeti un alt grau d'autonomia personal als pacients amb dany cerebral adquirit.

També rebrà aquesta quantitat el Centre Especial de Treball Horitzó a la comarca del Berguedà, un recurs perquè les persones amb malalties mentals entrin al mercat laboral a activitats com la recollida i el reciclatge de roba, l'artesania, la fusteria decorativa i la jardineria, entre d'altres.

Els altres projectes seleccionats inclouen, a més de recursos d'inclusió laboral, serveis d'intervenció psicològica, programes d'assistència sociosanitària especialitzada, iniciatives relacionades amb el lleure infantil i juvenil o centres i activitats esportives.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat