Publicitat
Economia · 18 de Març de 2019. 21:29h.

Cervells a Sitges

Anne Applebaum, autora de Gulag i Entre l'Est i l'Oest, convidada al Cercle d'Economia

Cervells a Sitges

Ponents del Cercle d'Economia

El Cercle d'Economia ha confirmat les ponències de quatre prestigioses figures internacionals en l'àmbit econòmic, acadèmic i periodístic. La XXXV edició de les Reunions que la institució organitza anualment a Sitges comptarà amb la presència de la historiadora i premi Pulitzer, Anne Applebaum, de l'economista Branko Milanovic, el politòleg Steven Levitsky i la periodista Gillian Tett.

Anne Applebaum és periodista i historiadora especialitzada en el comunisme i en el desenvolupament de la societat civil a l'Europea de l'Estat i l'extinta Unió Soviètica. L'any 2004 va ser guardonada amb el Premi Pulitzer per la seva obra 'Gulag', que aborda la història dels camps de concentració soviètics, des de l'epoca de Lenin fins a Gorbatxov.

Applebaum també és autora de 'Entre l'Est i l'Oest. A través de les fronteres d'Europa' (1994), 'El teló d'acer' (2012) i 'Red Famine: Stalin's war on Ukraine' (2017). Actualment, és columnista i membre del consell editorial del diari nord-americà Washington Post. Com a periodista, va ser corresponsal a Varsòvia pel rotatiu The Economist, i va cobrir, entre altres esdeveniments, la caiguda del mur de Berlín.

Steven Levitsky és politòleg i professor titular d'assignatures sobre governança i estudis socials a la Universitat de Harvard. Les seves investigacions acadèmiques se centren en els partits polítics, en els règims autoritaris i en processos de democratització.

Levistsky es dedica, actualment, a investigar la durabilitat dels règims revolucionaris, la relació entre el populisme i l'autoritarisme competitiu, així com els problemes de construcció de formacions polítiques a Amèrica Llatina.

Una altra de les ponents del Cercle d'Economia serà la periodista britànica Guillian Tett, columnista del Financial Times, especialitzada en assumptes econòmics, financers, polítics i socials. També acudirà a Sitges l'economista Branko Milanovic, investigador en desigualtat econòmica, economia de la pobresa i economia internacional.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Papitu, el de Sanes, 20/03/2019 - 20:13

Xavier, a tu que t'agrada llegir en anglès, et recomano absolutament Red Famine de la sra. Applebaum. Extermini massiu de la població ucraniana en temps de Stalin... milions de morts... un fet quasi desconegut (també per mi abans de llegir-lo)