Publicitat
Economia · 28 de Juny de 2011. 22:32h.

Censura sindical a la gestió de CatalunyaCaixa

L'entitat prepara el traspàs del negoci al nou banc, Catalunya Banc

Censura sindical a la gestió de CatalunyaCaixa

El director general de CatalunyaCaixa, Adolf Todó, en una imatge d'arxiu

Els dos consellers del sindicat CSICA-CatalunyaCaixa presents a l'assemblea general que l'entitat ha celebrat aquest dimarts han votat en contra de la gestió duta a terme pel consell d'administració i la direcció liderada per Adolf Todó, durant l'any 2010.

Segons ha expressat la consellera general Norma Gutiérrez, la disconformitat i el descontentament del sindicat vénen motivats perquè, una vegada conclòs el procés de fusió de les tres caixes originàries de l'entitat, "l'evolució que ha de prendre CatalunyaCaixa com a empresa no es correspon en absolut amb la gestió que s'ha fet de l'entitat".

Gutiérrez ha assenyalat a més, la disconformitat del sindicat amb el pla estratègic presentat per la direcció de la caixa per a aquest 2011 i ha demanat un canvi de rumb en la forma en què s'està gestionant l'entitat.

L'assemblea general ha aprovat els comptes anuals i l'informe de gestió de 2010 i ha deixat per a una assemblea general extraordinària l'aprovació definitiva de l'activitat financera al nou banc, Catalunya Banc.

L'any 2010 va ser un any de forta activitat a CatalunyaCaixa, destacant dades com el creixement en recursos en un 4,5%, amb la captació de 1.247 milions d'euros mitjançant nous productes i l'increment del coeficient de solvència del 9,8% al 11,2%.

L'entitat destaca en un comunicat l'avanç dels treballs relatius al pla d'integració de les tres caixes fusionades, que han permès la seva realització completa en un temps rècord de deu mesos, la creació i llançament de la nova marca CatalunyaCaixa, la contenció de la morositat i el notable nivell de comercialització d'immobles que, de juliol a desembre, és de 2274 immobles venuts o llogats.

CatalunyaCaixa va ser la primera caixa d'estalvis que va adaptar els seus estatuts a la nova normativa espanyola i catalana i va constituir uns nous òrgans de govern operatius des de novembre de 2010, que ja van ser elegits sense càrrecs polítics electes ni alts càrrecs de l'administració.

A l'assemblea s'ha completat l'adaptació del nombre de membres dels òrgans de govern per complir amb el límit de presència de representants de les administracions públiques.

Per això, l'entitat ha procedit a reduir els consellers d'aquesta procedència a favor dels representants dels impositors i d'acord amb els estatuts, CatalunyaCaixa ha procedit a la substitució de sis representants de les corporacions locals per sis representants dels impositors.

Aquest canvi implica també la incorporació d'un representant dels impositors en el consell d'administració de l'entitat en substitució d'un conseller que procedia de les corporacions locals.

D'aquesta manera s'incorpora al consell d'administració Rosa Agulló Gasull, doctora en psicologia clínica, professional liberal i professora de la Universitat de Barcelona, i així s'ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat