Publicitat
Economia · 22 de Maig de 2010. 12:55h.

Cau la segona caixa

El Banc d'Espanya intervé CajaSur

Cau la segona caixa

El sacerdot Santiago Gómez Serra és el president de CajaSur

El Banco d'Espanya ha intervingut CajaSur, que depèn de l'Església i presideix el sacerdot Santiago Gómez Serra. CajaSur se suma a Caja Castilla-La Mancha (CCM) i ja és la segona entitat intervinguda per l'Estat. La caixa cordovesa tenia fins al 21 de maig de termini per aprovar la seva fusió amb Unicaja, però finalment ha decidit rebutjar-la, i el Banc d'Espanya ha decidit intervenir l'entitat perquè pugui continuar operant amb normalitat i "compleixi amb totes les seves obligacions enfront de tercers", segonns un comunicat.

 L'organisme, dirigit per Miguel Ángel Fernández Ordóñez, ha substituït provisionalment els administradors de CajaSur per representants del fons de rescat, el Frob. El Banc d'Espanya ho justifica pels "problemes de viabilitat" que presentava l'entitat.

La caixa cordovesa ha exhaurit el termini per tancar la fusió i, en comptes d'executar-la, ha decidit aturar-la. Davant d'aquesta decisió, el Banc d'Espanya ha executat la intervenció. L'organisme, dirigit per Miguel Ángel Fernández Ordóñez, ha substituït provisionalment els administradors de l'entitat per representants del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària, el Frob.

El consell d'administració de CajaSur s'ha fet enrere en l'últim instant. La falta d'un acord laboral ha estat el principal escull per la fusió. La direcció d'Unicaja, per contra, sí que havia donat llum verda al projecte. De fet, les dues caixes havien subscrit un pla d'actuació econòmica i suports financers l'estiu del 2009 que ara queda en paper mullat.

El Frob ha acordat "subscriure els recursos de capital necessaris perquè la caixa arribi a un coeficient de solvència superior al mínim legal i facilitar una línia de liquiditat que li permeti cobrir totes les seves necessitats". És a dir, el Banc d'Espanya garanteix el futur de l'entitat i assegura als clients que "poden estar totalment tranquils".

El Govern andalús també ha transmès un missatge de calma. A més, la Junta d'Andalusia ha lamentat la decisió de CajaSur de rebutjar la fusió, ja que sempre ha considerat que la unió entre les dues entitats andaluses era la "millor opció per resoldre les dificultats econòmiques de l'entitat cordovesa" i suposaria, a més, un "enfortiment del sistema financer andalús".

CajaSur és una entitat relativament petita que representa tot just el 0,6% dels actius del sistema bancari espanyol. És la tercera caixa andalusa per volum d'actius, després d'Unicaja i Cajasol, i la divuitena de l'Estat. Està controlada per l'Església i té la seu central a Còrdova.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 David, Cornellà, 24/05/2010 - 18:02

Primer la CakhaStillaManxa i ara la CakhaNdalussa. La pròxima la CakhaSpanya. És el que passa quan en comptes de diners vols fer "pàtria" i evitar que els catalans fem negoci.

#2 luis, bcn, 23/05/2010 - 22:25

Todos los curas son unos vividores. Solo hay que ver sus caretos.

#1 Terraxa, Terrassa, 22/05/2010 - 17:20

ara ja sabem per a que serveix allò de la X quan fas la declaració de renda