Publicitat
Economia · 28 de Novembre de 2008. 15:30h.

Cau la primera promotora immobiliària catalana

Hàbitat suspèn pagaments amb un passiu de 2.300 milions

Cau la primera promotora immobiliària catalana

Bruno Figueras és el president d'Habitat

Ara li ha tocat a la primera promotora immobiliària catalana i cinquena de l'Estat, que ha tirat la tovallola en la segona caiguda més forta -després de Martinsa-Fadesa- del sector immobiliari espanyol des que va començar la crisi. Promocions Hàbitat ha presentat procés concursal, l'equivalent a l'antiga suspensió de pagaments, amb un passiu de 2.300 milions d'euros, en no poder sostenir per més temps aquest elevat nivell de deute.

L'empresa que presideix Bruno Figueras, va assumir un volum de deute de més de 2.200 milions d'euros fa dos anys, quan va comprar a Ferrovial la seva divisió Ferrovial Inmobiliaria, per convertir-se en un dels grans del sector, i va quedar atrapada en el canvi de cicle que ha viscut la promoció residencial a Espanya. Del passiu de l'empresa, 1.600 milions corresponen al crèdit per a la compra de Ferrovial Inmobiliaria, i la resta a hipoteques, a pòlisses, a crèdits a curt termini i a altres creditors.

En el crèdit per a l'adquisició de la societat madrilenya, liderat per La Caixa, participen 38 entitats financeres més. Entre elles, hi ha l'Institut Català de Finances i l'Institut de Crèdit Oficial, que van deixar 100 milions d'euros cada un. A més de Ferrovial i la família Suñol, en l'empresa estan Dolors Ortega (neboda d'Amancio Ortega), José Antonio Castro (Hesperia), Isak Andic (Mango) i les famílies Cuatrecasas i Rodés.

De la seva banda, Colonial ha admès que, "en última instància", podria declarar-se insolvent i sol·licitar el concurs de creditors si no aconsegueix complir amb el compromís de vendre la participació del 15,45% que té en FCC, un 33% del capital de la seva filial francesa Société Foncière Lyonnaise (SFL) i el 100% de Riofisa o una part substancial dels seus actius.

La immobiliària es va comprometre a vendre aquestes participacions en l'acord de reestructuració del seu deute de 7.000 milions que va firmar amb els seus bancs el passat mes de setembre. L'objectiu és destinar el que obtingui d'aquestes vendes a amortitzar el seu deute.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Fran, Llinars, 30/11/2008 - 19:27

Doncs res,nomes tens que possar una estelada al logo de l´empresa i et plouran les subvencions.

#5 enric, barcelona, 28/11/2008 - 22:45

La culpa, coms sempre, és de Madrid...

#4 Roger, CAT, 28/11/2008 - 19:01

No em fa cap pena aquest senyor, ell ja els te, i ara a viure de puta mare la resta de la seva vida. I mentres tant n'hi ha que no arriben a fi de mes.

#3 FART, sodoma i gomorra, 28/11/2008 - 16:23

mentre el tripartit, com si res. . . . aquest del tripi, s'els en fot tot, la seva maxima es fer el minim del minim i cobrar el maxim, i aferrar-se a la cadira tot el temps que puguin, de mentre el pais a la merda. . . .

#2 Kropotkin, Vic, 28/11/2008 - 16:10

Se hunde una pata de Matrix...