Publicitat
Economia · 23 de Març de 2012. 18:51h.

CatalunyaCaixa prepara la seva venda

L'entitat admet que tancarà el 2011 amb pèrdues

CatalunyaCaixa prepara la seva venda

Imatge d'arxiu d'Adolf Todó, president executiu de CatalunyaCaixa

CatalunyaCaixa, controlada pel Banc d'Espanya mitjançant el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (Frob), vol accelerar el seu sanejament perquè abans de l'estiu se subhasti i se la quedi un altre grup financer. En un comunicat, l'entitat mostra la seva preferència per realitzar amb rapidesa el procés de substitució del Frob en el seu capital, vist l'interès que, segons afirma, hi ha al mercat.

Diu també que hi ha diverses entitats financeres i grups bancaris que mostren un elevat interès per CatalunyaCaixa per la seva penetració a Catalunya, el seu volum de negoci i la seva potència comercial.

L'entitat que presideix Adolf Todó creu que l'avançament d'aquest sanejament permetrà avançar a abans de l'estiu el calendari de subhasta del grup, previst inicialment per a la tardor pel Govern espanyol.

La quota de mercat a Catalunya està entre el 14 i el 18%, segons la variable que es tingui en compte. Aquest és un dels al·licients que l'entitat posa sobre la taula per tal de garantir inversors que justifiquin l'acceleració del procés. També es refereix a la fortalesa de la seva marca, amb un 83% de coneixement entre la població, i al fet d'haver completat la primera fusió en un temps rècord i propiciar sinergies superiors als 150 milions d'euros.

Als possibles interessats a quedar-se CatalunyaCaixa, l'entitat catalana els avisa que farà una aportació extraordinària de dotacions contra el compte de resultats del 2011 per tal de deixar la caixa el màxim de sanejada possible i netejar el problema immobiliari que arrossega. L'entitat justifica que precisament aquest esforç la podria fer entrar en pèrdues, però que és necessari per trobar nous socis o encarar un procés de venda.

En aquesta línia, creu que tot i els esforços, tancarà el 2011 amb pèrdues, i per aquest motiu ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CMNV) que ha decidit no pagar els interessos que hauria d'abonar als seus clients els dies 28 i 30 d'aquest mes. Aquests interessos corresponen a les accions preferents i al deute subordinat de molts dels seus clients.

Segons CatalunyaCaixa, accelerar el procés també agilitzarà el canvi de les participacions preferents per un altre producte financer. Per tot plegat vol accelerar el procés d'incorporació d'un nou inversor i configurar-se en un grup financer abans de l'estiu.

CatalunyaCaixa, fruit de la fusió de les caixes de Catalunya, Manresa i Tarragona, va obtenir un benefici de 109 milions d'euros el 2010, els seus primers resultats després de la fusió d'aquestes entitats.

El Banc d'Espanya va prendre el control del 89% de CatalunyaCaixa el setembre del 2011 i li va donar un marge d'un any perquè trobés un inversor, termini que va garantir el nou Govern del PP. L'entitat compta amb una xarxa comercial de 1.187 oficines, la majoria a Catalunya (871).

6 Comentaris

Publicitat
#6 badapetita, Badalona, 25/03/2012 - 11:31

Les lleis tan carques que tenim, no permeten portar als triubunals, a aquesta colla d'impresentables, que han fet dels nostres diners, el seu modus vivendi present i futur, portant a la ruina a molts dels inversors. Mentre tant els Governs d'Espanya que ha permés aixó dormen tranquils....

#5 joan, manresa, 24/03/2012 - 18:51

El Casal,18,45h.--Aquest individuo te més cara qué esquena...,En altre país ya haría sigut jutjat..,Ell i els seus acólits van enfonsar Caxa Manresa..,i de l'Obra Social que anys enrera portaba a terme només va potenciar El Mon San Benet,per catre sibaritas i que costa una sangría economica.FORA

#4 Xipolleig, Barcelona, 24/03/2012 - 12:03

Friso perquè algun dia, aparegui un tribunal, a imatge i similitud del TPI, que jutji als financers, banquers i polítics que han participat en aquesta orgia impúdica de diners i poder i que en gran mesura ens han portat on som avui.
Hi hauria lloc per algun català,o no ?

#3 xavier, argentona, 24/03/2012 - 11:01

Catatunya caixa ha estafat a molta gent i aqui no pasa res, no hi ha cap responsable,al poble que el donguin pel ......

#2 Francesc, Terrassa, 24/03/2012 - 09:31

La gran obra d'Adolf Todó, ensorrar Caixa de Manresa, una entitat amb més de cent anys d'història, creada per aquells industriosos catalans del Llobregat que van aixecar el país... Caixa de Catalunya ha contribuït a ensorrar el país.