Publicitat
Economia · 22 de Maig de 2009. 16:04h.

Catalunya tindrà un pla "diferenciat" de l'automòbil

Serà "complementari" del pla d'ajuts estatal

Catalunya tindrà un pla "diferenciat" de l'automòbil

El consejero Huguet

Josep Huguet, conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, ha anunciat que la Generalitat prepara un pla propi d'ajuts "variables" a l'automoció "diferenciat" del de l'Estat i adequat a les necessitats de Catalunya. El Govern català vol que el pla de Catalunya inclogui més tipologies de turismes, apujant el límit d'emissions de CO2 per quilòmetre, i que també es donin subvencions a la compra de motocicletes i furgonetes. El conseller ha dit que el pla és "complementari" al de l'Estat i ha indicat que els serrells del document es tancaran en una reunió  entre representants del seu Departament,  d'Economia i Finances i de Presidència.

De la seva banda, el Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres el reial decret que recull les ajudes directes a la compra d'automòbils, anunciades en el passat debat sobre l'estat de la nació pel cap del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. Les mesures s'apliquen des del passat dilluns, 18 de maig, per evitar que els usuaris retardin una possible compra fins l'1 de juny, data prevista inicialment per a que entrés en vigor aquesta norma.

Des d'aquell dia, els consumidors ja disposen d'una ajuda mínima de 1.500 euros, aportats per les marques automobilístiques (1.000 euros) i el govern espanyol (500 euros), que s'incrementa fins a 2.000 euros per als usuaris de les comunitats autònomes que s'han adherit al pla.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Ramon de les olives, Barcelona, 23/05/2009 - 21:55

Els ajuts només seran pels compradors d'Audi que portin l'enganxina del ruc o el de CATerpillar?

#1 Marc, Lleida, 22/05/2009 - 21:12

Estem salvats!