Publicitat
Economia · 23 de Setembre de 2022. 10:23h.

Catalunya té nou impostos més que Andalusia

Madrid ha suprimit els tres que tenia l'any passat

Catalunya té nou impostos més que Andalusia

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va criticar l'anunci que va fer el president andalús, Juanma Moreno Bonilla, de suprimir en la seva comunitat l'impost de patrimoni amb el propòsit d'atreure contribuents de Catalunya, una comunitat que, segons el Ministeri d'Hisenda, té 15 impostos propis. La crida de Moreno Bonilla va asseure molt malament a Aragonès que va acusar el PP de "catalanofobia fiscal i econòmica" per “atacar a les empreses i amenaçar l'ocupació a Catalunya" però en l'actualitat Catalunya té nou impostos més que Andalusia.

Els impostos que aplica la Generalitat són un gravamen de Protecció Civil, un cànon de l'aigua i impostos sobre grans establiments comercials, sobre la incineració de residus municipals, sobre la deposició de residus municipals, sobre la deposició controlada de residus de la construcció, sobre la deposició controlada de residus industrials, sobre les estades en establiments turístics.

També aplica taxes sobre l'emissió d'òxids de nitrogen a l'atmosfera produïda per l'aviació comercial, sobre l'emissió de gasos i partícules a l'atmosfera produïda per la indústria, sobre els habitatges buits, sobre begudes ensucrades envasades, sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica, sobre els actius no productius de les persones jurídiques i sobre instal·lacions que incideixen en el Medi ambient.

Mentre que la Junta d'Andalusia té sis impostos propis: sobre terres infrautilitzades, sobre emissió de gasos a l'atmosfera, sobre abocaments a les aigües litorals, sobre dipòsit de residus perillosos, cànon de millora d'infraestructures hidràuliques d'interès i sobre les bosses de plàstic d'un sol ús.

També té impostos sobre dipòsit de residus radioactius i sobre els dipòsits de clients en les Entitats de Crèdit, però aquests dos estan sense efecte i no s'apliquen. La Comunitat de Madrid, per part seva, ha eliminat aquest 20022 els tres impost propis que aplicava l'any passat.

Publicitat
Publicitat

41 Comentaris

Publicitat
#36 Julian, Badalona, 26/09/2022 - 11:32

9 impuestos más para fortalecer nuestra sanidad y educación. ¡VAMOS!

#35 MES DE TOT I TOT, Barcelona, 24/09/2022 - 08:55

FALTARIA MES

Aqui de tot, en TENIM MES, SOM MES
no els necesitem
Aquesta es la DOCTRINA DEL REGIM, no?

I per aquest cami, cap a on anem ?

#34 Narcís de la Ceba, Marbella (abans St Higini de M, 23/09/2022 - 19:38

Un expoli fiscal terrible!! Tot per culpa de Madrit!! Jo he hagut de marxar a Andalusia per poder sobreviure!!

Però continuo sent català de tot cor!!

Quanta dignitat!!

#34.1 Narcís de la Ceba, Marbella (abans St Higini de M, 23/09/2022 - 22:42

Però continuo sent català com el que més!! Al meu xalet de Port Banús he posat una estelada!! I al iot un llaç groc ben gran!! A independentista i a patriota compromès no em guanya ningú!!

Quanta dignitat!!

#33 Pepe, Barcelona, 23/09/2022 - 19:08

Y a todo eso añádele otras tasas varias…

#32 Marcial Heredia, En tierra de cuñaos, 23/09/2022 - 18:34

Frena macho, no nos tomes por suecos que somos bajitos y morenos, y vamos pelaos como etíopes. Si vais cortos de dinero pedírselo a los suizos que van sobraos, o a los madrileños o andaluces que ya parecen nuevos ricos.