Publicitat
Economia · 8 de Maig de 2009. 20:22h.

Catalunya perdrà pes a Caja Madrid

Els representants dels ajuntaments catalans passaran de vuit a cinc

Catalunya perdrà pes a Caja Madrid

Esperanza Aguirre, amb el president de Caja Madrid, Miguel Blesa

La reforma de la llei de caixes de la Comunitat de Madrid impulsada per la presidenta, Esperanza Aguirre, dins de la pugna amb l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz Gallardón, pel control de Caja Madrid, provocarà una disminució del nombre de representants d'ajuntaments catalans a l'assemblea general de l'entitat madrilenya d'estalvi.

Aguirre ha presentat un nou projecte, després que el primer hagi estat recorregut pel govern espanyol davant el Tribunal Constitucional. El nou text corregeix els articles que van motivar el recurs per una suposada infracció de la llei sobre òrgans rectors de les caixes d'estalvi.

El nou text estableix que el nombre de consellers generals per als sectors d'impositors i ajuntaments es realitzarà per criteris de proporcionalitat pura, en funció dels dipòsits captats en cada comunitat i ajuntament, sense aplicar cap ponderació.

Segons una projecció realitzada pel diari El País, aplicant el projecte d'Aguirre partint de les últimes dades dels dipòsits, es produiran canvis d'importància en la representació dels municipis a l'assemblea de Caja Madrid, que, a tot l'Estat, passaran dels cent representants actuals -elegits en funció de la llei de caixes de 2003- a 80.

Amb la llei de 2003 i amb les dades de llavors dels dipòsits, Barcelona, València, Sevilla i Màlaga eren els únics municipis no madrilenys representats a l'assemblea general. Amb la nova normativa, i amb les dades actuals de dipòsits, hi haurà més de 20 ajuntaments de 12 comunitats, a més de Madrid, amb representació a l'assemblea general.

Catalunya compta en aquests moments, segons la llei actual, amb vuit representants, tots ells corresponents a Barcelona. Amb la nova llei, passarà a tenir cinc, distribuïts de la següent manera: dues de Barcelona, un de Girona, un de Sabadell i un de Cornellà.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Juan, Sabadell, 09/05/2009 - 08:20

Me parece que es un criterio justo que la representación sea proporcional pura sin ponderación.Me gustaría saber que criterios sigue la Caixa. Esta Espe nos da lecciones todos los días.

#1 yomismo, Murcia, 08/05/2009 - 21:00

aaah, que hay ayuntamientos catalanes en caja madrid...Pero que anticatalanes que son estos centralistas de Madrid!!!!. Hay que ver, van contra el pueblo catalan.(es ironia)