Publicitat
Economia · 11 de Desembre de 2021. 14:38h.

Catalunya perd la fàbrica de bateries

Volkswagen es decanta per la Comunitat Valenciana o Extremadura

Catalunya perd la fàbrica de bateries

El grup Volkswagen ha descartat Catalunya per ubicar la fàbrica de bateries espanyola. Encara no s'ha fet oficial, però, la Generalitat ja ha estat informada sobre la decisió de descartar la proposta catalana, segons informa La Vanguardia.

L'empresa d'automòbils ho argumenta pel desig de repartir per tot l'Estat espanyol les inversions que prepara per a la transformació tecnològica del seu negoci a Espanya. Aragó també ha estat descartada, i per això la decisió es troba ara entre Sagunt (Comunitat Valenciana) i Extremadura, segons apunta el diari.

Tot i això, està previst que Catalunya s'emporti una gran part de les inversions del grup, amb l'adjudicació del futur vehicle elèctric de mida petita que en principi fabricarà amb marca Seat, Cupra i Skoda. Pel que fa a matèria de bateries, comptarà amb el centre de disseny i la planta d'acoblament i reciclatge de les bateries.

Aquesta mateixa setmana, Volkswagen ha anunciat a través d'un comunicat que "la decisió final" sobre la inversió "depèn de les condicions generals i de l'ajuda pública". La Comissió Europea ja ha donat llum verda als ajuts públics de 3.000 milions al Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) del vehicle elèctric i connectat, presentat pel Govern espanyol per accedir a fons europeus destinats a la indústria.

 

Publicitat
Publicitat

44 Comentaris

Publicitat
#39 bejota, bcn, 03/01/2022 - 16:56

Al banquillo con fianza de 21 millones los acusados por el saqueo de La Seda (Barcelona)La Audiencia de Barcelona juzgará a los supuestos responsables del maquillaje de cuentas de esta mercantil cuya administración corrió durante décadas a cargo del entorno de Jordi PujolHa perdido la fábrica de baterías, la Agencia del Medicamente, el museo Hermi

#38 bejota, bcn, 17/12/2021 - 13:59

Al banquillo con fianza de 21 millones los acusados por el saqueo de La Seda (Barcelona)La Audiencia de Barcelona juzgará a los supuestos responsables del maquillaje de cuentas de esta mercantil cuya administración corrió durante décadas a cargo del entorno de Jordi PujolHa perdido la fábrica de baterías, la Agencia del Medicamente,ETC

#37 bejota, bcn, 16/12/2021 - 18:08

TE RECUERDO LO QUE TE DIJERON LOS EMPRESARIOS ALEMANES , TORRENT:" SI NOS TOCAIS LAS NARICES CON LA CONSTITUCIÓN,NOS VAMOS."

#36 BEJOTA, bcn, 13/12/2021 - 16:07

TE RECUERDO , TORRENT , LO QUE TE DIJERON LOS INDUSTRIALES ALEMANES:"SI NOS TOCAIS LAS NARICES CON LA CONSTITUCIÓN ,NOS VAMOS."

#35 LoisA, Tabarnia, 13/12/2021 - 12:32

Estos indepes son unos fenómenos. Objetivo, dejar Catalunya como un erial.