El president del Centre Català de Negocis, Albert Pont, i el catedràtic d’economia de la UB, Francesc Granell, han debatut a El món a RAC1 sobre una hipotètica independència catalana després que aquest últim assegurés dies enrere que, en cas de separació, Cataluna seria com "Somalilàndia".
Albert Pont ha defensat que "no hi ha cap dubte de la viabilitat econòmica de Catalunya a llarg termini. Les multinacionals no posen en dubte la viabilitat, sinó sobre què passarà amb Espanya”. Tot i això, ha advertit que “Catalunya ha d'assumir algun risc durant el període de transició. Però els costos no només els ha d'assumir Catalunya, també els països de l'entorn".
També ha considerat que "Catalunya no tindrà aranzels pel fet de sortir o quedar-se a Espanya. El concepte de frontera ha desaparegut". “Espanya té una influència nul·la a les Nacions Unides”, ha afegit, a més de recordar que "el mercat espanyol és important i necessari, però el món és molt més gran".
Per la seva banda, el director general honorari de la Comissió Europea, Francesc Granell, ha indicat que "una Catalunya independent seria econòmicament viable a llarg termini. El problema són els costos de transició que implicaria la creació d'un estat propi”. "Té raó Maria Dolores de Cospedal quan afirma que Catalunya ara no podria pagar les pensions. Però és una raó transitòria”, afirma.
En aquest sentit ha opinat que “és millor estar sota el paraigua d'una economia que és la sisena de les Nacions Unides, que no pas estar tots sols”. “Catalunya no suscitarà cap mena d'interès perquè ens admetin als organismes internacionals. No confiem en les aliances internacionals perquè hi ha més interessos amb Espanya que amb Catalunya”, ha afegit.
En aquest sentit ha recordat que “no tenim grans multinacionals ni grans forces econòmiques que impulsin els governs a moure fitxa a favor de Catalunya". “Trigarem moltíssims anys a tornar a la normalitat a Catalunya. Quanta més incertesa creem més trigarem a recuperar la inversió privada”, ha dit.
Per a Granell, "ara, Catalunya està relativament bé. Si no hem de millorar clarament, millor que no toquem les coses de tal com estan”. “Si l'estat espanyol decidís que Catalunya fos independent no hi hauria cap inconvenient perquè formés part de les institucions europees o de les Nacions Unides. Els costos poden venir de les represàlies”, ha sentenciat.
"Catalunya no pagaria pensions", segons un catedràtic de la UB
El president del CCN replica que els catalans han "d'assumir algun risc durant el període de transició"

Granell
¡A por ellos!
132 Comentaris
Celebración de la Fiesta Nacional en Barcelona,Vidal-Quadras: 'La independencia haría de Cataluña un Estado paria y marginal'
Por: Europa Press
El vicepresidente del Parlamento Europeo y exlíder del PP catalán.
El separatismo aumenta un 40% la pobreza en Cataluña
09/10/2013 - 16:07
El crecimiento del PIB per cápita de los catalanes cae en más de 3 puntos respecto a la media española. La comunidad concentra el 24% de los empleos destruidos en toda España
(DIÁLOGO LIBRE)
El separatismo aumenta un 40% la pobreza en Cataluña.
El crecimiento del PIB per cápita de los catalanes cae en más de 3 puntos respecto a la media española. La comunidad concentra el 24% de los empleos destruidos en toda España.(DIALOGO LIBRE)
La Caixa da orden a las sucursales de controlar las salidas de depósitos motivadas por el independentismo catalán.
N.B.SR. MAS :LA DARRERA PARAULA LA TÉ EL SR. FEINÉ.(JA SAP QUE UNA GRAND PART DEL ACTIUS ESTÁN A LA RESTA DE L'ESTAT.
"EL ECONOMISTA":Madrid lidera la inversión extranjera en España y triplica a la de Cataluña.
N.B. TOT ÉS COMENÇAR...
Seguir unidos si que es sinónimo de hundidos y la certeza de no cobrar pensiones. Catalunya independent incluso podrá subir las pensiones ya que ahora estamos contribuyendo a las pensiones de todo el estado.
Salud y Independencia !!*!!