Publicitat
Economia · 1 de Març de 2011. 22:38h.

Catalunya no ha fet els deures

Ha incomplert els objectius de reducció del dèficit

Catalunya no ha fet els deures

La ministra d'Economia, Elena Salgado, en una imatge d'arxiu

Juntament amb les Balears, Múrcia i Castella-la Manxa, Catalunya és una de les comunitats autònomes que més ha incomplert l'objectiu de reduir el dèficit (2,4% del PIB el 2010), segons ha explicat la vicepresidenta d'Economia, Elena Salgado.

El dèficit públic de Catalunya és de 7.607 milions d'euros, un 3,86% del PIB. Davant d'aquests resultats, la ministra ha anunciat mesures més estrictes per garantir-ne el compliment. En el conjunt de l'Estat, el dèficit públic va tancar el 2010 en 92.227 milions d'euros, el 9,2% del PIB.

Salgado ha situat Catalunya, juntament amb les Balears, Múrcia i Castella-la Manxa, al grup que s'ha desviat més considerablement del dèficit fiscal. La vicepresidenta ha presumit que la majoria de comunitats han complert: Madrid, Extremadura, Castella i Lleó, el País Basc, Cantàbria, Galícia, les Canàries i Astúries.

Andalusia només se n'ha desviat lleugerament, ha dit, mentre que altres comunitats necessitaran actuacions més "decidides" per reconduir la seva situació, com l'Aragó, Navarra, la Rioja i el País Valencià.

Pel que fa a les comunitats que han tancat l'exercici amb desviacions "considerables", Salgado ha manifestat que necessitaran adoptar "amb fermesa" mesures que redueixin els seus desequilibris. En aquest sentit, ha manifestat que hauran de fer un esforç important, i que la revisió dels seus comptes serà trimestral i no semestral com fins ara.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Marc B. Poblet, Girona, 02/03/2011 - 01:44

I encara ens venen amb aquestes?!
Els estem subvencionant amb un 10% del PIB, amb 3.000€ per català i any i NO HEM FET ELS DEURES?!
Hem eliminat l'estat del benestar, l'educació, la sanitat pública... ens deixem humiliar dia si i dia també i NO HEM FET ELS DEURES?!