Economia · 10 de Setembre de 2020. 15:03h.

"Catalunya no creix pels impostos molt alts"

El conseller d'Hisenda de Madrid critica "les polítiques de despesa pública” catalanes

"Catalunya no creix pels impostos molt alts"

El conseller d'Hisenda i Funció Pública de Madrid, Javier Fernández-Lasquetti, afirma en una entrevista a El Periódico que "Catalunya no creix pels impostos molt alts". "El sorpasso de Madrid a Catalunya es deu a les polítiques aplicades en una i altra comunitat en els últims 25 anys", diu.

"No és per ser capital, perquè ho és des del segle XVI, ni perquè l'Estat estigui aquí, ja ho estava en l'any 80. Madrid representava el 14% de l'PIB i Catalunya el 19%. Al 2020 Catalunya segueix igual, no ha crescut res", afegeix.

"Respecto molt les polítiques de Catalunya i que facin el que creguin que han de fer, però aquestes polítiques de despesa pública molt altes, d'intervencionisme molt alt i d'impostos molt alt condueixen a l'estancament. A Catalunya o en qualsevol lloc de món, perquè s'han aplicat en tots els països europeus al llarg dels últims 50 anys. Provoquen estancament, si no recessió", argumenta.

Respecte a la fusió entre la Caixa i Bankia, apunta que "jo com a governant no he ficar-me. Només desitjo que funcionin les coses molt bé i que la resultant sigui una empresa molt competitiva".

Respecte a si l'Estat ha de mantenir la seva participació pública, respon que" l'Estat no és un bon banquer, no ho ha estat mai. Em sembla una excel·lent notícia si té menys presència i tant de bo el més aviat possible deixi de tenir presència de cap classe", afegeix.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 Sergi Sergio, Barcelona, 11/09/2020 - 13:34

Es que aqui hay que mantener a mas vividores y chupopteros que en ningun lado, aqui los contamos por miles y miles.

#4 EL AVI DE CARDEDEU...HOS IRIA MEJOR SUBIERAIS LOS IMPUESTOS EN MADRID A LO MEJOR TENDRIAIS MAS CONTENTOS A SAANITARIOS Y PROFESORES ENTRE OTROS, NO ES TANTO COSA DE IMPUESTOS , SI NO DE INVERSIONES DEL ESTAT ESPANYOL EN CATALUNYA CADA VES , 11/09/2020 - 00:45

COÑO ESTE YA ME A TOCADO LOS COJONES . CATALUNYA No CREIX PER QUE EL GOVERN ESPAÑOL No invuerte dinero como si lo hace en Madrid y la Comunidad de Madrid . MADRID Tiene buenos y Nuevos trenes Barcelona le llegan de segunda mano viejos .EL AEROPORT DEL PART DE BARCELONA NO INVIERTE TANTO EL GOVERN ESPAÑOL COMO INVIERTE EN MADRID .

#4.1 Pepe, andorra, 11/09/2020 - 22:14

pero eso lo dices pq te lo crees o pq quieres q yo me lo creoa? pq claro, a quien voy ha hacerle caso, a lo q usted dice, o a mis ojos mentirosos......Y de los peajes y demas preguntales a tus jefes separatas, q opino q cobraron por eso, q alguno acabo de consejero y todo de ACESA. Hay q estar loco para invertir en un lugar donde la mitad estan asi

#3 A., Barcelona, 10/09/2020 - 20:15

És més complex que això, és una explicació un pel simplista, però té raó que la fiscalitat catalana és un factor important en la perdua de competitivitat vers Madrid.

#2 Sorry, Girona, 10/09/2020 - 17:49

Cat. no pot creixer per que està en mans d'uns irresponsables. Ras i curt.

#1 Marcial, Santa Coloma, 10/09/2020 - 15:35

Chico, y qué podemos hacer? Los más espabilados y trabajadores se han ido a madrit, y el resto que se quedó o son antifas o solo piensan en heredar el puesto del padre en la administración, que está que peta por cierto. Por no hablar de la clase política y su masa salarial ¿Cómo no van a estar el gasto público y los impuestos disparados?