Economia · 3 d'Abril de 2017. 22:33h.

Catalunya lliure de peatges?

El Govern planeja implantar una vinyeta d’uns 70 euros per poder circular per les vies catalanes

Catalunya lliure de peatges?

Imatge d'un peatge a Catalunya

El Govern està plantejant aprovar un projecte de llei per implantar una vinyeta que els conductors haurien de pagar anualment per poder circular per les vies catalanes.  La conselleria creu que tindria un cost al voltant d’uns 70 euros per turisme i any. L’objectiu de l’Executiu és aprovar el nou sistema aprofitant que l’any 2019 venç la primera concessió d’autopista. D’aquesta manera, Catalunya es lliuraria de peatges físics però no econòmics, ja que els conductors haurien de continuar pagant per circular per les autopistes, tot i que en aquest cas, a través d’una tarifa plana anual.

El projecte de llei seria aprovat per un executiu on forma part ERC, partit que l’any 2012 es va sumar a la campanya #NoVullPagar. De fet, l’actual secretària general de la formació, Marta Rovira, va arribar a presentar una campanya que s’anomenava ‘No vull pagar a Espanya’.

La vinyeta tampoc eliminaria el 100% dels peatges a Catalunya, ja que es mantindrien per exemple al túnel de Vallvidrera o al Cadí, i fins i tot el Govern estudia crear-ne de nous com els anomenats ‘peatges de congestió’ que s’aplicarien als accessos de Barcelona.

El Govern vol crear la vinyeta per finançar els peatges de les principals vies catalanes “sense hipotecar els pressupostos”, tal i com s’ha informat en el TN Vespre d’aquest dilluns. Per aplicar-la estudia crear un consorci integrat per representants de totes les administracions, i agents públics i privats. De fet, el conseller Josep Rull ja hauria informat de les seves intencions al ministre de Foment, Íñigo de la Serna.

La vinyeta és un sistema que ja s’aplica a Àustria i a Suïssa. Un cop pagada, les autoritats donen un adhesiu als conductors que l’han d’enganxar al parabrises del cotxe i que els dóna llum verda per poder circular per les carreteres.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#19 Parlem clar, Girona, 04/04/2017 - 18:22

"El projecte de llei seria aprovat per un executiu on forma part ERC, partit que l’any 2012 es va sumar a la campanya #NoVullPagar..." Quan no manan ells: NoVullPagar..Quan SI manen ells... A PAGAR LA vinyeta..I CALLA!! hahahahhahaha

#18 Carlos Gomez, murenu de la serra, 04/04/2017 - 11:54

Estan a apunt de vencer les concesions de explotacio que el sindicat del crim convergent prorroga periodicament a favor dels empleadors del Carod Rovira oi ?

#17 joan, manresa, 04/04/2017 - 11:21

tinu.)estem lliures de vacunas contra la meningitis...,farmacies esperant el producte amb milers de personas a la llista d'espera....,VERGONYOS..,i mentres ya portem 2 casos ,una amb victima mortal...,axó en ple sigle XXI.Dimissió ya del Sr.Comin.Conseller inepte.Dexem el "procés"i ataquem prob

#16 botifler1914, sINITACA, 04/04/2017 - 11:17

¿Alguien me puede ofrecer un empleo allende el Ebro?
Viñetas, peajes de congestion, Tunel del Cadí y de Vallvidrera y supongo que del Garraf también a seguir pagando, son de la Gene, que coño!.
Nos toman el pelo y nos ordeñan sin piedad.

#15 joan, manresa, 04/04/2017 - 11:16

El Casal obrint la seva paradeta desde Moro-L'andina..---Sí clar,lliure de peatges i lliure tambe dels mals gestors que crexen com plagas d'escarbats....,potser el nostre comentari d'avui no te lloc sota aquesta noticia dels petjes,pro no trobem lloc on es pugui encabir i aquí ens sembla adient...,