Publicitat
Economia · 8 de Novembre de 2011. 22:52h.

Catalunya intenta recuperar l'esperit emprenedor

El Govern aprova un paquet de mesures que inclou totes les etapes educatives

Catalunya intenta recuperar l'esperit emprenedor

La consellera Irene Rigau va presentar el pla de suport a l'esperit emprenedor

El paquet de mesures aprovat pel Govern per fomentar l'esperit emprenedor en totes les etapes educatives, des d'infantil fins a batxillerat, inclou des de la creació de cooperatives a les aules rurals a l'impuls empresarial en la formació professional (FP) amb microcrèdits.

El pla, denominat "Catalunya, escola d'emprenedors", ha estat presentat per la consellera d'Educació, Irene Rigau, i és una aposta de l'Executiu català pels valors emprenedors que involucra nens i joves de totes les edats, que començaran des de l'educació infantil a familiaritzar-se amb els conceptes bàsics de l'economia i la creació d'empreses.

El Govern impulsarà la creació de cooperatives a les escoles rurals, de manera que els estudiants coneguin des d'una edat primerenca els passos per crear i gestionar una empresa. A més, a Secundària s'inclourà una nova assignatura, denominada Orientació professional i iniciativa emprenedora, que tindrà caràcter optatiu i serà comuna a totes les especialitats de l'ESO.
Aquesta matèria està enfocada a descobrir als estudiants les seves habilitats i interessos, així com a ensenyar-los els riscos que implica abandonar els estudis.

Per als estudiants de batxillerat, l'impuls emprenedor se centrarà en l'adquisició d'eines per donar els seus primers passos en el món laboral. En la FP, el Govern posarà en marxa un projecte pilot per fomentar l'esperit emprenedor sota el lema "L'empresa a prop", amb el qual es teixirà una xarxa d'emprenedors d'FP que afavoreixi la creació de noves empreses per part d'aquest alumnat.

També s'ha acordat crear uns premis per als emprenedors que facilitaran el desenvolupament dels projectes seleccionats a través de microcrèdits. "Volem que els nostres estudiants aprenguin com les idees poden convertir-se en accions. I que sàpiguen que tots podem crear i que hi ha moltes entitats disposades a ajudar-los a materialitzar els seus projectes", ha subratllat Rigau.

La responsable d'Educació del govern català ha dit que els models de referència en la cultura emprenedora des de l'escola són els que han dut a terme Alemanya, els països nòrdics, França, els EUA i el Canadà.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat