Publicitat
Economia · 24 de Novembre de 2016. 20:23h.

Catalunya i Cuba signen per primera vegada un acord comercial

Amb l'objectiu d'exportar i invertir al país caribeny

Catalunya i Cuba signen per primera vegada un acord comercial

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i el director del centre PROCUBA, Roberto Verrier

Catalunya i Cuba han signat aquest dijous un acord comercial per primera vegada. Es tracta d’un memoràndum d’entesa, que té com objectiu intensificar les relacions comercials entre ambdós països, i que ha estat signat pel conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i Roberto Verrier, el director del centre PROCUBA, l’entitat del Ministeri de Comerç Exterior i Inversió Estrangera de Cuba que promou la internacionalització del teixit empresarial del país.

La Generalitat ha afirmat que l’acord “serà un dels eixos de la nova relació comercial entre ambdós països”. Així, tal i com contempla el memoràndum d’entesa, Cuba facilitarà informació a l’administració catalana sobre les oportunitats d’inversió que presenta el territori amb l’objectiu d’impulsar l’arribada de noves empreses catalanes a Cuba i fomentar la inversió catalana en aquest país. També contempla la participació de delegacions comercials que es realitzin en ambdós països.

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha assegurat que la signatura d’aquest acord “és un fet important” ja que suposa una “capacitat d’interlocució directa amb aquest ens del govern cubà que s’encarrega de la inversió estrangera i la promoció comercial a l’exterior”. “D’aquesta manera donarem més oportunitats a l’activitat productiva catalana perquè pugui exportar i invertir a Cuba”, ha reblat. L’acord s’ha signat en el marc d’un acte amb la Cambra de Comerç de Cuba, que representa el 80% de l’activitat econòmica del país a través de les seves 700 companyies associades.

5 Comentaris

Publicitat
#5 Macho Ibérico, Hispania, 26/11/2016 - 11:32

Ha sido firmar .......y Fidel ha muerto!!!! vaya gafes!!!

#4 botifler1914, Sinitaca, 25/11/2016 - 12:43

Y las tres banderitas????
Otro viajecito a costa de todos, si el cubano va con una guayaba porque Baiget no lleva barretina???

#3 Cat Show, Vic , 24/11/2016 - 22:43

Es solo para la foto, solo son intenciones. Asi hacen ver que hacen algo.

#2 sid, bcn, 24/11/2016 - 22:28

segur q el empresaris catalans s'enyoren de les condicions q va aconseguir en Cambó al S XIX. Entre les lleis proteccionistes per el tèxtil català i el esclaus, si q es podia fer pasta.

#1 Grauero, Fora de Catalunya, 24/11/2016 - 21:49

Si señor, de tu a tu, por eso la bandera de España tambien esta en la mesa.