Publicitat
Economia · 10 de Juny de 2019. 13:28h.

Catalunya creix menys que Madrid

Un 3,7% del PIB enfront del 2,3%

Catalunya creix menys que Madrid

Quim Torra

L'economia de Catalunya creix menys que la de Madrid com a conseqüència de la “tensió política” derivada del procés, la crisi en el sector de la indústria i l'efecte de capitalitat, segons informa aquest dilluns La Vanguardia. El PIB català va augmentar un 2,3% durant el 2018, enfront del 3,7% de la comunitat Madrid.

Les previsions indiquen que aquesta tendència es mantindrà en el 2019 i 2020. Fa quatre anys, tanmateix, el comportament de les dues economies era el contrari. Catalunya va créixer un 3,2% anual entre 2014-2017, dues dècimes per sobre del Producte Interior Brut que va registrar Madrid en el mateix període.

Des de la Fundació de Caixes d'Estalvis (Funcas), ho atribueixen en part al procés independentista. “En les dades que publica l'Airef es comprova que és en el quart trimestre del 2017 quan l'economia catalana comença a créixer menys que la del conjunt d'Espanya”, diu María Jesús Fernández, economista de Funcas, qui afegeix que “la coincidència temporal mostra que alguna cosa tindrà a veure la tensió política”.

El catedràtic d'Economia de la UAB, Josep Oliver, assenyala que “en el molt curt termini el procés va tenir impacte en el mercat immobiliari i en les pernoctacions hoteleres”, encara que considera que “els efectes són difícils de mesurar”.

La informació també subratlla que el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, va reconèixer en la Reunió de Cercle d'Economia de Sitges que la marxa de seus socials “no és una anècdota” i va demanar a les empreses que tornin per “recuperar el prestigi” de l'economia catalana.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Vlac, Barcelona, 11/06/2019 - 13:51

Aun crece demasiado, teniendo al " cabezabuque" de la foto, dirigiendo el cotarro..

#5 sid, bcn, 11/06/2019 - 10:46

com no espavilem i fem fora aquesta colla de reaccionaris i lladres les pasarem magres.

#4 Manolito CHAN, Futura C.A. de Barcelona. Tractoria nos roba., 10/06/2019 - 19:40

Barcelona necesita su propia CA como Madrid. Madrid puede crecer en su urbanidad porque no tiene que preocuparse de los arranca-cebollas Castellanos y Barcelona y su zona metropolitana es esquilmada y frenada por el resto de Cataluña, que además es profundamente reaccionaria.

#3 Soloesmiopinion, Tabarnia, 10/06/2019 - 16:16

La culpa como siempre es de Madrit, que crece más que nosotros solo para fastidiarnos.

#2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 10/06/2019 - 15:54

Estas menudencias al racistorra se la suda. Él se irá del cargo con una buena paga de por vida a costa de los "opresores". Que el pringado de anbajo se queda sin curro. Que se joda piensa él, como buen ultraderechista.