Publicitat
Economia · 23 de Març de 2011. 22:36h.

Catalunya Caixa paga 1,86 milions als seus directius en sis mesos

L'entitat està per sota dels nivells de solvència establerts pel Banc d'Espanya

Catalunya Caixa paga 1,86 milions als seus directius en sis mesos

Una imatge d'un acte de la fusió entre les caixes que van originar Catalunya Caixa

Catalunya Caixa va pagar entre juliol i desembre a la seva direcció 1,86 milions d'euros, segons l'informe de govern corporatiu remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El director general, Adolf Todó; director general adjunt, Jaume Masana, i onze directors més van cobrar aquesta quantitat durant el segon semestre de l'any, és a dir, després de començar el procés de fusió entre Caixa Catalunya, Tarragona i Manresa.

L'exercici anterior, les tres caixes en conjunt havien pagat als seus directius prop de 7,9 milions per tot l'any, el que equivaldria, aproximadament, a 3,9 milions al semestre. Caixa Catalunya va pagar el 2009 una mica més de quatre milions als seus directius per dotze mesos d'exercici.

En concepte de dietes, el consell d'administració va cobrar 1,15 milions d'euros el 2010. En aquest cas, la xifra per a sis mesos del 2010 és similar a la de tot l'any 2009 (que va ser de 1,2 milions).

Segons explica l'entitat al seu informe, el desemborsament és tan elevat perquè inclou, a més dels pagaments per dietes al seu consell definitiu (format al novembre), també les assistències a les reunions dels òrgans de govern (incloent les seves comissions delegades) dels membres del consell d'administració transitori -d'acord amb els pactes de fusió-, compost per 54 membres, que van exercir les seves funcions l'1 de juliol al 16 de novembre del 2010.

A més, l'import incorpora un sou per al president transitori, Narcís Serra, de 80.800 euros, que són compatibles amb el cobrament de les dietes corresponents.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat