Publicitat
Economia · 24 de Març de 2011. 21:19h.

Catalunya Caixa demana ara 1.700 milions

L'entitat ja va rebre 1.300 milions del Frob

Catalunya Caixa demana ara 1.700 milions

Imatge dels directius de Caixa Catalunya, Caixa Tarragona i Caixa Manresa, que van donar origen a Catalunya Caixa després de la seva fusió

El consell d'administració de Catalunya Caixa ha aprovat com a estratègia de capitalització "principal" recórrer al Fons per a la Reestructuració i Ordenació Bancària (Frob) per obtenir 1.718 milions d'euros, el que suposarà que el fons públic entre al seu capital. L'entitat ja va rebre 1.300 milions del Frob, encara que no ha utilitzat la major part d'aquesta quantitat.

Segons ha assenyalat l'entitat en un comunicat, aquesta xifra (1.718 milions) és la que Banc d'Espanya va establir com a necessitats addicionals de capital per donar compliment als nous nivells establerts, marcant per a l'entitat un core capital -capital principal- d'un 10%.

Si bé Catalunya Caixa no preveu que el banc que constitueixi, amb l'Estat com a accionista, cotitzi a la borsa en un període de dotze mesos, l'entitat estudiarà possibles fórmules per aconseguir capital privat, entre elles, "l'entrada dels empleats al capital o l'emissió entre clients de deute convertible en accions".

D'altres alternatives que també analitza l'entitat són "la combinació de negocis amb d'altres entitats financeres i l'entrada d'inversors privats al capital de l'entitat bancària". També ha indicat que "a partir de la decisió de recòrrer al Frob, l'entitat té previst iniciar de forma immediata la captació d'inversors privats buscant el millor moment dels mercats", manifesta la caixa a la seva nota.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 josep, Manresa, 25/03/2011 - 18:05

Sunami Catalunya Caixa 1700 milions, Sunami Jap?0.000 milions. Veieu la magnitud de CX ?molt gran.

#4 Kropotkin, Vic, 25/03/2011 - 08:22

Jua, jua, jua,... De paso que pidan otros 1000 millones en negro para ex-directivos para que no pasen apuros en el futuro.... Jua, jua, jua,... Animo Generalitat, que estos son patriotas catalanistas... Jua, jua, jua,...

#3 Josep Antoni, Tarragona, 24/03/2011 - 23:28

El Govern donant diners del FROB, les caixes patejantse els diners i fent publicitat, i les pobres persones que perden la vivenda perque no tenen treball. Politics, on esta el sentit comu?? Este venuts a bancs i caixes?? POLITICS TOTS DE PRIMERA REGIONAL. Una vergonya!!!!!!

#2 gerard roger, bcn, 24/03/2011 - 23:20

Bon treball Serra...i tu que vas voler fotre al Pujol a la garjola....

#1 joan, manresa, 24/03/2011 - 22:50

No entenc com personas com la que surten a la fotu i d'altres que no están encare van ocupant cárrecs de alta volada.Varen fotre i han fotut las Caixes a parir.I encare tene el morru de sortir en primera plana.hauríen de ser jutjats per la seba nefasta gestió.Las Caixes arruinades pro ells no..