Publicitat
Economia · 21 de Novembre de 2012. 18:20h.

Catalunya atreu les multinacionals dels EUA

Nexeo Solutions situa a Sant Just Desvern seva seu europea

Catalunya atreu les multinacionals dels EUA

Imatge d'instal·lacions de Nexeo Solutions

La societat nord-americana Nexeo Solutions, distribuïdora de plàstics i altres compostos químics, ha posat en marxa a Sant Just Desvern un nou centre de serveis per al mercat europeu, ampliant i consolidant així la seva presència a Catalunya.
 
L’empresa ha decidit ubicar a Catalunya la seu central del grup per a tota Europa, concentrant-hi les funcions de direcció general, central de compres, departament financer i recursos humans, actuant com a central d’operacions per a 19 països del continent.
 
Nexeo Solutions, amb seu a Houston (Estats Units), ha comptat amb el suport i l’assessorament d’Invest in Catalonia, l’àrea de promoció i atracció d’inversions del Departament d’Empresa i Ocupació, per aquesta operació.
 
La companyia opera a Catalunya des de 1996, inicialment amb una oficina de vendes per Espanya i Portugal; ara, i de manera gradual, hi ha anat traslladant la direcció general, la central de compres i la central financera des de Brussel·les, París i Rotterdam respectivament.
 
Amb aquesta ampliació de competències de la filial catalana a través d’aquest nou centre de serveis, Nexeo ha creat 23 nous llocs de treball a Sant Just Desvern, i en total hi suma una plantilla de 63 persones.
 
L'empresa es va constituir com a companyia independent a partir de la divisió de distribució de l’empresa Ashland Inc., que va ser adquirida el 2011 pel fons americà TGP Capital. Opera a Nord-Amèrica, Europa i Àsia, i compta amb 2.200 treballadors a tot el món, 194 dels quals a Europa, i una xifra de negoci anual superior als 4.000 milions de dòlars. A Europa dóna servei a 19 països.
 
L’empresa es dedica a la distribució de plàstics, actuant de punt de connexió entre productors (generalment grans multinacionals) i clients (processadors de plàstics). Nexeo treballa en sectors com el packaging, l’automoció, el mèdic i l’industrial.
 
A Europa, Nexeo compta amb una xarxa de nou oficines i 15 magatzems. Catalunya es va escollir com a la ubicació del centre de serveis davant d’altres emplaçaments a Holanda i Suïssa que l’empresa també havia considerat. Segons Nexeo, les característiques de Barcelona per a l’atracció de talent internacional han estat un factor decisiu.
 
El Departament d’Empresa i Ocupació està treballant a dia d’avui amb una cartera de 241 projectes oberts d’inversió d’empreses, preferentment estrangeres, i que estan pendents de decisió d’ubicació.
 
Des del gener de 2011, el Departament ha materialitzat a través d’Invest in Catalonia un total de 75 projectes d’inversió. Aquests projectes han suposat una inversió de 453,45 milions d’euros, la creació de 3.670 llocs de treball directes i el manteniment de 4.283 llocs de treball addicionals.
 
Per països, un 17,33% d’aquests projectes d’inversió són d’origen nord-americà, seguit en segon lloc per projectes del Japó i Alemanya (16% del total respectivament). A nivell sectorial, un 17,33% dels projectes materialitzats pertanyen al sector de l’automòbil, seguit pel sector químic i les TIC (16% del total, cadascun) i l’agroalimentari (10,7%).

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 moises, Granollers, 21/11/2012 - 21:55

Si teniu qualsevol www.accidente.es en la via publica, estem a la vostra disposició per ajudar-vos en tot i sense cap cost pel servei!!!