Publicitat
Economia · 26 de Febrer de 2010. 22:35h.

Castells 'suspèn' la política de Salgado

"En situacions de recessió, calen reduir impostos o augmentar la despesa”

Castells 'suspèn' la política de Salgado

Antoni Castells, amb Elena Salgado

El conseller d'Economia, Antoni Castells, s'ha mostrat crític amb la política econòmica de la ministra Elena Salgado davant la crisi, i ha afirmat a TV3 que "el que diuen els manuals és que en situacions de recessió, calen mesures d’estímul fiscal: o reduir impostos o augmentar la despesa”.

Segons Castells, “el Govern espanyol ha de fer equilibris perquè, d’una banda, ha hagut de presentar un pla d’estabilitat a Brussel·les per passar d’un dèficit d’un 11,4% el 2009 a un dèficit del 3% el 2013 i, de l’altra, ha d’evitar l’impacte d’una pujada d’impostos”.

També ha dit: "Aquest to de superioritat que a vegades tenen des del Govern central el trobo inapropiat; què es pensen? que som els alumnes i ells els professors? En moltes d’aquestes qüestions, ens haurien de seguir l’exemple, en tot cas”.

Així mateix, Castells ha criticat les advertències de la ministra Salgado sobre l'evolució del dèficit de les comunitats autònomes:“Quan parlen del dèficit i diuen que les comunitats s’han d’estrènyer el cinturó, jo responc que de l’11,4% de dèficit, el 9,5% és del govern espanyol”.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Pau Miserachs, barcelona, 26/02/2010 - 22:52

El nostre IVA és dels baixos. Però cal reduir la presió fiscal a les families. Peregueixin el frau,les deslocalitzacions la fugida de capitals a paradisos fiscals i de dividends d\\\'empreses estrangeres que no aporten res a l'economia.