Publicitat
Economia · 12 de Març de 2013. 17:30h.

Cap mesura contra la crisi

El Govern no pren cap decisió concreta per combatre l'atur

Cap mesura contra la crisi

Una imatge del Consell Executiu d'aquest dimarts

El Govern ha aprovat cinc mesures en la reunió d'aquest dimarts, però cap decisió contra la crisi o per combatre l'atur. També ha decidit presentar un recurs d'inconstitucionalitat contra el decret llei de mesures en matèria d'horaris comercials impulsat pel Govern de Mariano Rajoy.

Així, l'executiu ha aprovat el Pla de Seguretat Alimentària 2012-2016, que té com a objectiu mantenir el nivell de seguretat alimentària, des de la producció i fins al consum. El pla és interdepartamental, i segons el conseller de Salut, Boi Ruiz, servirà per seguir lluitant contra els riscos biològics més habituals.

D'altra banda, també s'ha donat llum verda als ajuts de promoció i subministrament de fruites del Pla de consum de fruita a les escoles del curs 2012-2013, durant l’any 2013, que té com a finalitat contribuir a promoure hàbits alimentaris saludables entre els escolars.

Des del començament de la iniciativa, el curs 2009-2010, s'han destinat més de 5 milions d'euros a fomentar el consum de fruita entre els escolars. Al darrer trimestre del curs d'enguany es distribuiran més de 500 tones de fruita de temporada.

L'executiu català també ha aprovat l'acord entre ACC1Ó i les sis entitats europees que participen en el projecte BiophotonicsPlus, per impulsar l'R+D de la fotònica. El pla finança projectes de recerca en el camp de l’òptica i la fotònica aplicades a les ciències de la vida i la salut.

Alhora, el Govern ha aprovat la subscripció d'un acord amb l'Agència Executiva de Recerca de la Comissió Europea per posar en marxa un nou programa de mobilitat per a investigadors. La Generalitat rebrà 3,1 milions d'euros per activar el programa. El conveni atorgarà un total de 56 ajuts a la contractació de personal investigador. Hi haurà quatre convocatòries en els propers 5 anys.

El Govern de la Generalitat també ha aprovat l'ampliació del termini d'execucions de les actuacions incloses a les anualitats 2011 i 2012 per alleugerir la pressió de tresoreria dels ajuntaments. Així, els consistoris disposaran de més temps per programar les obres i també podran equilibrar els terminis d'execució amb els de cobrament efectiu de les obres.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#9 Winston Churchill, Lleida, 13/03/2013 - 00:26

Es clar que no, Home!!!
Acàs no hi ha coses més urgents i importants com poden ser les embaixades, els referèndums i el 5%.
Si, ara és el 5% a més de que les empreses que volen treballar per la Gene. a més de pagar aquest impost revolucionari han de contractar un dropo de CiU.
Informació contrastada

#8 Pepe, Barcelona, 12/03/2013 - 23:55

La tàctica de CIU és simular que lluita contra la crisi, però en realitat no hi lluita, perquè prefereix que tot vagi malament, donar les culpes a Madrid i seguir distraient al personal amb el dret a decidir. Vergonyós.

#7 Kropotkin, Vic, 12/03/2013 - 23:26

Es que los catalanistas no sienten la crisis. Ellos viven muy bien, y con la crisis, aún mejor...

#6 Jordi, Martorell, 12/03/2013 - 19:33

La decisió contra l'atur i la crisi ja esta presa, treure'ns el llast d'Espanya.

#5 Raul, BCN, 12/03/2013 - 19:15

No interesa. Si la cosa va mal, es la única via para que la gente cabreada les siga en sus objetivos. Y como tienen al culpable en Madrid, pues todo perfecto, el tema no va con ellos. Sarna con gusto no pica... pero es que no hay mas gobiernos, estos son los que hay, hoy y mañana.