Publicitat

Un Nobel d'Economia afirma sobre Espanya que "molt probablement se l'haurà de rescatar"

Cap al rescat?

L'estàtuta de Ramon Berenguer III a Via Laietana, ahir, amb un cartell de "es ven"

El premi Nobel d’Economia, Christopher Pissarides, ha afirmat que "és possible que Espanya necessiti un rescat però no es pot dir ara amb seguretat. El fons d'estabilitat s'acaba d'augmentar al bilió d'euros i això indica que els líders europeus, Alemanya, França, creuen que potser Itàlia i Espanya necessitaran ser rescatades, perquè sino, no es necessitarien aquests diners".

En declaracions a El món a Rac-1, ha apuntat que "si no es fan polítiques de reducció del dèficit a Espanya, i s'apliquen de manera immediata, molt probablement es necessitarà un rescat, perquè una prima de risc a aquest nivell és impossible que es mantingui i que el mercat ho accepti".
 
Segons la seva opinió, "hi ha moltes probabilitats que la situació empitjori per l'escenari d'Itàlia i potencialment a Espanya. La d'Itàlia va empitjorar sobtadament la setmana passada. Ara hi ha un nou govern a Itàlia però haurem d'esperar a veure què passa, com encaren el problema".

En aquest sentit, el premi Nobel ha afegit que "és massa per un país aguantar aquest nivell, no es pot viure amb aquesta prima de risc. El creixement econòmic ha de ser el mateix nivell de la prima de risc. Espanya no té un creixement del 500% per sobre de l'economia alemanya. Aquest nivell no és sostenible".
 
Pissarides reconeix que aquesta crisi "és molt important. Ara quan els líders europeus es reuneixen, ho fan un context de crisi; i abans no parlaven de crisi, no n'hi havia, parlaven d'integració. Ara han de pensar amb què vindrà al futur però sempre amb un context de crisi europeu".

Davant d'això, la seva recepta és que "la millor manera de reduir el dèficit ara, quan s'està entrant a la recessió, és reduir les despeses no apujar els impostos. Perquè això empitjora la situació del sector privat".

Per últim, exposa que "si mirem als països on es creen llocs de treball, on no hi ha aquest problema de l'atur, no segueixen aquesta política. Retallar en sanitat, empitjora el mercat laboral. La situació millor de treball és cobrir les demandes pels serveis i si s'han de fer retallades, millor que es facin en alguns apartats de l'administració públics, i no en sanitat o educació".

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#8 phfaosh, bcn, 20/11/2011 - 23:26

¿Por que ningún país quiere ser rescatado?

jejeje

goldman sachs per.culeando al personal

#7 Cartanya, bcn, 18/11/2011 - 17:08

Dons per la Tele a sortit i amb el lletreret de Premi Nobel desprès del seu nom, però tu ets un ignorant que no saps re, però de lo que es tracta, es de mantenir tota la tramoia Espanyolista el màxim de dies possibles, però esta sentenciada.

#6 Jose, Barcelona, 18/11/2011 - 15:14

Mariano el Breve...

#5 bert, bcn, 18/11/2011 - 14:59

Judici i presó per als polítics irresponsables que ens han duit a la ruïna.

#4 Candide, cataloniawatch.blogspot.com, 18/11/2011 - 12:46

Tal cosa como un "premio Nobel de Economía" no existe.

#4.1 Cartanya, bcn, 18/11/2011 - 17:06

.Dons per la Tele a sortit i amb el lletreret de Premi Nobel desprès del seu nom, però tu ets un ignorant que no saps re, però de lo que es tracta, es de mantenir tota la tramoia Espanyolista el màxim de dies possibles, però esta sentenciada.

#4.2 Candide, cataloniawatch.blogspot.com, 19/11/2011 - 20:03

Ja està, ha sortit per la tele! Deu ser veritat!

Doncs no, no n'hi ha cap Premi Nobel d'Economia, ni aquí ni a la Xina. I el que aquest senzill i comprobable fet té a veure amb "tramoia Espanyolista" o amb el sexe dels àngles se m'escapa totalment.