Publicitat
Economia · 16 de Febrer de 2010. 22:22h.

Cap a la renovació de les cambres

S'inicia el procés electoral per tal de renovar els seus òrgans de govern

Cap a la renovació de les cambres

La Casa Llotja de Mar és la seu corporativa de la Cambra de Comerç de Barcelona

El Consell General de Cambres ha convocat eleccions el 4 de maig. Les cambres de comerç de Catalunya inicien d'aquesta manera un procés electoral per tal de renovar els seus òrgans de govern i escollir president.

El termini per presentar les candidatures expira aquest 5 de març, i el 11 de març és la data límit per sol·licitar el vot per correu. Després de les votacions, el 27 de maig s'escolliran els representants de les organitzacions empresarials, i abans del 28 de maig haurà d'haver quedat escollit el president i el comitè executiu de cada cambra.

Fruit d'aquestes eleccions, obertes a la participació de totes les empreses i autònoms de Catalunya, se sotmetran a votació els més de 400 càrrecs electes que formen els plens de les cambres. El procés culminarà amb la constitució del Consell General de Cambres, òrgan de representació i coordinació d'aquestes.

Els plens de les cambres estan dividits en grups i categories per tal que tots els sectors hi puguin estar representats i cada membre de cada Ple representi una proporció equivalent de l'economia de cada territori. Amb aquest mecanisme s'assegura la representativitat dels interessos generals que les cambres han de defensar.

Els òrgans de govern de les cambres seran els encarregats d'administrar els recursos que la llei atorga a les cambres i els que puguin generar a partir de la seva pròpia activitat. Aquests recursos es destinen majoritàriament a la internacionalització de l'economia catalana i a promoure la competitivitat i la innovació del teixit empresarial català.

El procés electoral s'organitza des de cada cambra amb la intervenció de les juntes electorals i la tutela del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa. Les votacions es faran en 44 col·legis electorals repartits per tot Catalunya. A més, prop de 200 persones, entre empleats de les cambres i funcionaris de la Generalitat, col·laboraran en la gestió del procés.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 pepillo, barcelona, 22/02/2010 - 20:53

Se acabó con el camelo de las Cámaras de la Propiedad, pero las de Comercio siguen expoliando a los empresarios sin distinción. Y, encima, a los cuatro jetas que se las apañan para controlar los órganos de gobierno, les llaman sociedad civil. País.