Publicitat
Economia · 8 de Febrer de 2011. 13:00h.

Cap a la congelació de tots els sous públics

La 'Cambra' també vol que només es cobreixi el 10% de les baixes per jubilació, excepte metges i mestres

Cap a la congelació de tots els sous públics

El president de la Cambra, Miquel Valls, aquest dimarts, durant l'acte de presentació del document de propostes a la Generalitat

La Cambra de Comerç de Barcelona ha presentat aquest dimarts les seves propostes a la Generalitat per al compliment dels objectius sobre reducció del dèficit. S'inclou "la congelació dels sous de tot el personal públic", i es demana que "es reemplaci només el 10% de les baixes per jubilació, excepte metges i mestres".

"Des d'una perspectiva de mitjà termini", s'afegeix, serà necessari vincular els augments salarials en el sector públic als augments de la productivitat, i alinear l'augment del personal contractat pel sector públic amb l'augment de la població a la que han servir". Es proporciona la dada que "en els darrers quatre anys, la plantilla de la Generalitat ha crescut un 20,8% i la població catalana ho ha fet en un 5,3%".

Així mateix, la Cambra planteja que "hi ha marge per ser més selectius amb les subvencions a entitats públiques, que han mostrat un creixement extraordinari en els darrers anys". També s'afirma que "en molts casos s'han creat miniestructuras paral·leles poc eficients i de difícil control".

Segons assegura l'entitat, "el sector públic de la Generalitat ha adquirit una gran dimensió i complexitat organitzativa, a causa de l'intens procés de creació d'entitats dependents, que han passat de 108 a 224 en el període 2006-2010".

Segons el president de la Cambra, Miquel Valls, "en l'actualitat, les entitats públiques ocupen el 42% del personal públic, i executen el 56% de la despesa de la Generalitat. Seria suficient amb reduir la dimensió d'aquest subsector un 15%, per contraure el dèficit en 3.000 milions d'euros".

Valls ha afirmat que "el Govern de Catalunya li demanem que la consolidació fiscal que cal posar en marxa el 2011 sigui el primer pas d'un procés de racionalització i millora de l'eficiència del sector públic, amb l'horitzó del 2014".

Igualment, ha indicat que "cal exigir a l'Estat que compleixi amb l'Estatut i amb el nou model de finançament". Ha afegit que "si l'Estat no fa la transferència que li correspon pel fons de competitivitat del 2011, s'estarà incomplint el model de finançament".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat