Publicitat
Economia · 31 de Gener de 2011. 22:39h.

Caja Madrid, com 'la Caixa'

L'entitat que dirigeix Rodrigo Rato, on està Caixa Laietana, serà un banc

Caja Madrid, com 'la Caixa'

Rodrigo Rato, president de Caja Madrid, en una imatge d'arxiu

El president del grup de set caixes que lidera Caja Madrid i en què participa Caixa Laietana, Rodrigo Rato, ha anunciat que trauran a borsa aquest any el banc que promouen, que portarà el nom de Banc Financer i d'Estalvis. A part de les dues caixes esmentades, l'entitat està integrada per Bancaixa, Caja Segovia, Caja de Ávila, Caja Rioja, i la Caixa Insular d'Estalvi de Canàries.

El que va ser vicepresident econòmic d'Aznar ha criticat el decret del Govern de Zapatero perquè s'acceleri la reestructuració financera, ja que -ha dit- demana a les caixes més solvència que als bancs. Per aquest motiu, el primer pas que han fet aquestes set caixes ha estat convertir-se en banc. Actualment les set caixes tenen un core capital -índex de reserves de capital de màxima qualitat en relació amb els actius de l'entitat- del 7%, i el Govern espanyol els en demanarà entre un 8 i un 10%, així que, s'hauran de capitalitzar.

Rodrigo Rato ha volgut deixar ben clar que les set caixes que formen el Banc Financer i d'Estalvis continuaran actuant en el sector minorista a les seves respectives comunitats autònomes, tal com han fet fins ara. Això sí, els resultats es consolidaran dins del banc.

Serà aquest febrer quan la nova entitat iniciarà els tràmits per sortir a borsa el 2011, tal com ha anunciat Rato, qui ha destacat l'interès que ja han mostrat diversos inversors institucionals per entrar en el capital del grup.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat