Publicitat
Economia · 30 de Març de 2009. 14:36h.

Caixes d'estalvis 'tocades' a Catalunya

Un conseller del Banc d'Espanya diu que "seria estrany que totes estiguessin sanes”

Caixes d'estalvis 'tocades' a Catalunya

Montilla, amb presidents de caixes catalanes, en una imatge d'arxiu

El conseller de govern del Banc d’Espanya, Guillem López Casasnovas, en declaracions al programa El Dia de COMRàdio, ha assegurat que “nosaltres tenim una concentració de caixes molt important a Catalunya. Seria molt estrany que tots les nostres estiguessin completament sanes”. Casasnovas, que ha comparat les caixes amb malalts, ha dit que això “seria fictici. Però els equips directius estan fent la feina com per a que aquest malalt es recuperi. No estem en una situació extraordinària”.

Sobre la intervenció del Banc d’Espanya a Caixa Castella La Manxa, López Casasnovas s’ha afegit a les crides a la calma i ha assegurat que les coses s’estan fent bé. “El que ha passat en el cas de CCM és que l’equip directiu sembla que no era prou conscient per repartir beneficis no fa més d’un mes de la gravetat de la situació. I veient que la solució interna (que era que Unicaja  emprengués responsabilitat en aquest sanejament) no ha funciona,  s’ha forçat a un canvi important dels administradors”, ha dit López Casasnovas. 

Sobre el futur del sistema financer, Guillem López Casasnovas ha assegurat que “els òrgans de govern de les caixes farien bé recomponent els equips directius, aquells que no ho han fet precisament prou bé”. Ha afegit que, “segons el full de ruta, el  primer és que l’equip directiu – el que hi ha o canviat- tingui temps per fer el sanejament intern”. En aquest sentit, López Casasnovas ha afegit que “si un està malalt ha de fer auto-cura. Només en el cas que no se’n surti es pot començar a parlar de concentració, de fusions fredes: tranquil·les  i amb el suport dels ajuts públics si així ho necessiten. Només en els casos més extrems jo crec que seria oportú començar a parlar d’absorcions d’altres caixes o d’altres entitats” .

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 sulfuro sulfuro, Barcelona, 30/03/2009 - 18:43

En su intento de explicar la actuación del Gobierno en CCM entre balbuceos y con argumentos tipo piedra de molino, Solbes dijo que DE MOMENTO no hay otras cajas amenazadas. No me lo creo y además veo por qué Narcis Serra se aumentó el sueldo
en un 40 %

#2 Ramon de les olives, Barcelona, 30/03/2009 - 17:37

Mirin els balanços de les caixes catalanes del 2008 i trequin les seves conclusions. Però amb un govern (sic) amb majoria de gent de Lletres i pocs o cap mena d'estudis això dels números que no siguin la nòmina els hi queda molt llunyà.

#1 Ramon de les olives, Barcelona, 30/03/2009 - 16:58

Caixa Catalunya 2008. Dipòsits de bancs centrals (4.974 milions d\'euros), dipòsits d\'entitats de crèdit (14.760 milions d\'euros). Fons propis (10.219 milions d\'euros).