Publicitat
Economia · 13 de Maig de 2009. 15:04h.

Caixes d'estalvi a la UCI

La Cambra detecta falta de liquidez en algunas entidades

Caixes d'estalvi a la UCI

Miquel Valls, amb el president Montilla

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, ha reclamat una "reestructuració" del sector financer per evitar que el pes de l'ajust per la crisi recaigui principalment en la inversió creditícia, i ha afegit que les caixes catalanes tenen major solvència que altres entitats espanyoles, "però algunes, en temes immobiliaris, haurien de reflectir la seva il·liquiditat".

En una roda de premsa, Valls ha instat les entitats financeres a depurar els seus balanços, amb reconeixement de pèrdues i valoració de les necessitats de capital, i a reforçar el seu capital, ajustant la seva dimensió el menor volum de negoci. En aquest context, s'ha mostrat favorable a les fusions.

"Cal", ha afegit, "actuar preventivament per evitar un empitjorament de la situació que afecti indiscriminadament totes les empreses i sectors econòmics, i que retardi la recuperació més enllà de l'inevitable".

També ha dit que el procés de reestructuració "ha d'estar liderat pel propi sector financer" amb ajudes "complementàries, no substitutives", de les administracions, i que "la restricció creditícia no es reduirà fins que les entitats tinguin un volum de capital suficient per afrontar l'augment de la morositat i la pèrdua de valor dels actius immobiliaris".

Valls s'ha queixat que, segons la segona enquesta de la Cambra sobre finançament empresarial, el 65% de les empreses catalanes té problemes per accedir al crèdit, gairebé el triple que fa un any. A més, el 57% té clients morosos, enfront del 29% de l'enquesta de 2008, i el 23% té administracions que no li han pagat factures".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat