Economia · 31 d'Octubre de 2019. 20:57h.

CaixaBank: "La violència ha de ser eradicada"

El banc guanya 1.260 milions d'euros fins al setembre

CaixaBank: "La violència ha de ser eradicada"

Jordi Gual (dreta) i Gonzalo Gortázar, president i conseller delegat de CaixaBank

Gonzalo Gortázar, conseller delegat del banc del grup la Caixa, CaixaBank, que presideix Jordi Gual, va dir aquest dijous a València, durant la presentació dels resultats de l'entitat, que "la violència no ajuda i la prioritat és que sigui eradicada, perquè aquests episodis no afavoreixen ni els barcelonins, ni els catalans ni els espanyols".

Va afegir que la inestabilitat dels últims anys "no ajuda al creixement", però el salt que implica la violència ha tingut "un impacte sobre determinades indústries com el turisme, l'hostaleria, o el comerç al detall, però l'important que que no es cronifiqui. A ningú no li agraden els episodis de violència, però l'impacte més gran seria si es mantenen en el temps. Volem pensar que no serà així però caldrà veure-ho". Va assenyalar que el problema no seria només per a les entitats afectades, “sinó per a tota la societat ".

Sobre la possibilitat que els actuals tipus d'interès negatius puguin provocar que CaixaBank cobri als clients pels seus dipòsits va contestar: "La resposta és rotundament no. No cobrarem pels dipòsits de particulars i no preveiem que això canviï a cap escenari. Cobrarem, i cobrem, a dipositants empresarials d’una grandària significativa perquè és un altre negoci que té un cost per al banc, i en general entenen que la liquiditat excedentària té un cost en lloc d'un benefici".

D'altra banda, Caixabank va guanyar 1.266 milions d'euros fins al setembre, un 28,4% menys que al mateix període de l'any anterior, a causa del cost de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) pactat amb els sindicats per reduir la plantilla 2.023 empleats, la qual cosa implica una despesa de 978 milions per a l'entitat.

La dada ha estat molt rebuda pels inversors, ja que l'entitat va pujar aquest dijous un 2,76% a l'índex borsari Íbex 35. Excloent aquesta despesa de l'ERO, que permet un estalvi de 200 milions a l'any (32 milions ja aquest tercer trimestre), el benefici s'hauria elevat un 10,4%, fins als 1.951 milions.

El marge d'interessos, que reflecteix l'evolució del negoci típicament bancari, va créixer un 1,3% fins al setembre, i va arribar als 3.720 milions d'euros, a conseqüència principalment de l'increment del volum del crèdit i els menors costos de finançament minorista i institucional.

 

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat