Publicitat
Economia · 25 de Febrer de 2020. 22:18h.

Caixabank i Sabadell desmenteixen el relat indepe

Reconeixen que van demanar ells el decret que permetia canviar la seu social

Caixabank i Sabadell desmenteixen el relat indepe

El president de CaixaBank, Jordi Gual

El president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé, el president de CaixaBank, Jordi Gual, i el seu homòleg al Banc Sabadell, Josep Oliu, han negat aquest dimarts haver rebut pressions per traslladar les seves seus socials fora de Catalunya la tardor de 2017 i han reconegut que van demanar al Govern espanyol el decret que facilitava el trasllat fora de Catalunya. Els directius bancaris han fet aquestes afirmacions en la comissió d'investigació sobre l'article 155 al Parlament.

El director de CaixaBank, Jordi Gual, ha reconegut que van buscar mecanismes per traslladar la seu sense haver de convocar la junta d'accionistes i que el decret del Govern espanyol ho va facilitar. "Vam contactar amb el Govern amb relació a si era possible canviar de seu de manera àgil, encara que sabíem que la junta general d'accionistes hi donaria suport, però com que era una situació d'emergència com més aviat s'actués, més aviat es tallava de soca-rel" ha indicat.

"En cap moment vam rebre pressions polítiques. Som una entitat absolutament professional i la decisió dolorosa es va prendre amb l'objectiu de protegir el treball dels empleats, els estalvis dels clients i les inversions dels accionistes", ha manifestat Gual. "La sortida de dipòsits era exponencial i en una sola setmana van sortir 7000 milions d'euros" ha recordat. "Havíem d'actuar radicalment per tallar aquest procés exponencial", ha argumentat Gual.

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, ha manifestat en la seva intervenció que el trasllat de la seu "no va ser precipitada i tampoc gratuïta, va ser absolutament necessària en aquell moment. Arran d'una sortida de dipòsits" ha justificat. A més, ha apuntat que "no vaig rebre cap pressió ni de la Corona ni del Govern espanyol".

"Va ser una decisió necessària en un context social convuls, amb incertesa i inquietud pel moviment de saldos", ha dit Oliu, a més de considerar que va ser una "decisió extraordinàriament difícil i lamentable". En aquest sentit ha xifrat en 4.500 milions els saldos perduts en la primera setmana d'octubre de 2017, dels quals el 57% procedia de clients de Catalunya.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Gordon Slim, somewhere, 26/02/2020 - 09:31

La pela es la pela....y nunca se vio tan claro como en aquellos días, cuando salió el dinero asustado por lo que ocurría aquí. Y el t*nt* del Junqueras negándolo una y otra vez. Que ese hombre sea el santón del procés es muy perturbador.....

#7 Pepe, Alacant, 26/02/2020 - 09:21

Lo triste de esta historia es que fue el pánico, propiciado por la blandura y los titubeos de Rajoy, el que convenció a millones de españoles, que el prusés podía vencer, no venció, pero tampoco ha perdido con la suficiente rotundidad, como para recobrar la confianza perdida.

#6 recordad6y7septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba miles millones, 26/02/2020 - 08:15

de hecho, según relató en su momento Josep Oliu, fueron los presidentes de las entidades financieras quienes "apretaron" al Gobierno para realizar las modificaciones legislativas que permitieran el traslado de sedes, ya que, en palabras de Oliu, inicialmente el Gobierno se oponía

#5 atl.lota, pineda, 26/02/2020 - 07:41

Los LAZIS con dinero fueron los primeros en sacar SU DINERO, fuera de CATALYNYA, y luego van con el lacito y las manis..... Los BORREGOS siguiendoles.... Lo se de personas que conozco y en su dia lo dijeron. Y ahora detras del amarillo y de los follones!! SERAN TONTOS LOS QUE SE LOS CREEN. Pues parece ser que si.

#4 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 26/02/2020 - 00:31

Un magufo, un administrador de finques de sotacarro i una representant de Las Langostinas Descalzas Adoratrices del Santo Prepucio Amarillo amb el caniche de la Corpulenta Laura fent la segunda voz escenificant la Divina Comedia versio La Orquestra Maravella.

Es tremendu