Economia · 27 de Juliol de 2018. 16:34h.

CaixaBank i Sabadell, contra l'impost a la banca

Critiquen el projecte de Govern del PSOE per finançar les pensions

CaixaBank i Sabadell, contra l'impost a la banca

Muntatge gràfic amb les seus de CaixaBank i Banc Sabadell

CaixaBank, el banc del grup la Caixa, i Banc Sabadell, s'han mostrat aquest divendres contraris a l'impost sobre les entitats financeres que projecta el Govern del PSOE per finançar el dèficit del sistema de pensions. Els últims dies, diferents entitats financeres com a Bankia, Bankinter i Banco Santander també han rebutjat l'aplicació del nou impost.

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, el banc que presideix Jordi Gual, ha dit que "no és el moment, ni és una bona idea". Ha demanat que l’Executiu revisi l'equilibri dels seus comptes. "Hem de fer un esforç per reduir el dèficit públic; és la millor recepta per mantenir l'estat de benestar", ha dit. Ha afegit que l'impost de societats efectiu que paga l'entitat és del 23%, però arriba fins el 29 o el 30% si es té en compte el que abonen per aquest concepte les empreses participades. El tipus màxim de societats de la banca és del 30% i el de la resta d'empreses del 25%.

De la seva banda, Jaume Guardiola, conseller delegat del Sabadell, que presideix Josep Oliu, ha assenyalat que "no ens agrada la proposta d'un impost" i que "és una decisió que pot distorsionar el joc de la competència, fins i tot en termes de posició relativa internacional". Ha afegit que la banca "paga molts impostos", fins i tot taxes més elevades que altres sectors, i que el projecte de l’Executiu estatal "pot pressionar els resultats a la baixa i fer el sector menys atractiu". Ha assegurat que "defensarem els nostres interessos. Tractarem de convèncer [el Govern espanyol] que no té sentit econòmic. Si s'acaba produint, farem el que hàgim de fer: veure quin és el seu impacte". També ha advertit de la possibilitat que la banca espanyola es torni poc atractiva per als inversors.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat