Publicitat
Economia · 23 de Març de 2020. 09:42h.

CaixaBank i Sabadell aturen una estafa a la Generalitat

El Govern anava a pagar 35 milions per mascaretes a una empresa fantasma

CaixaBank i Sabadell aturen una estafa a la Generalitat

El vicepresident Pere Aragonès, amb el president de la Fundació La Caixa, Isidre Fainé, en una foto d'arxiu

La Generalitat ha denunciat una estafa de 35 milions en la compra de material sanitari -màscares i vestits de protecció- i, segons informa El País, aquest pagament va ser paralitzat per les entitats bancàries, en desconfiar del proveïdor contractat, Basic Devices, que mai abans havia manejat ingressos tan alts i que no comptava amb un historial conegut sobre operacions d'aquest tipus.

L'empresa va reclamar que es fes un pagament únic per tota la quantitat per començar a efectuar la comanda i que aquesta transferència s'executés el mateix dijous a la nit. La impossibilitat de tancar la transacció va fer que la transferència es demorés fins divendres al matí.

En els sistemes de seguretat de CaixaBank, l'entitat des de la qual es realitzava el pagament, i de Banc Sabadell, la qual ho havia de rebre, es van encendre els llums vermells i es van posar en contacte amb la Generalitat per advertir-los de l'anomalia de el cas i advertir-los que es podia estar cometent una possible estafa.

La companyia no tenia antecedents de moviments de diners de quanties tan altes i, segons informa el rotatiu de Prisa, Basic Devices tampoc ha presentat en els últims anys davant del registre mercantil seus comptes de l'exercici.

El Govern ha presentat una denúncia davant els Mossos d'Esquadra per una possible, però van subratllar que el contracte subscrit el dijous continua vigent i s'han demanat garanties a el proveïdor que els diners es destinarà a l'fabricant i que està garantit el subministrament.

Publicitat
Publicitat

52 Comentaris

Publicitat
#40 Pepe Lopez, Almería , 24/03/2020 - 09:45

Parellada Ripoll, José María en Vilafranca del Penedes
http://www.infocif.es/ficha-empresa/basic-devices-sl

#39 M. ROSA , Barcelona, 23/03/2020 - 20:51

Tengo una gran duda, ¿es realmente Una ESTAFA, o es que les han cogido con el "CARRITO de los HELADOS"? Y tienen q disimular?
Como ahora controla " Madrid".
No se... Doy ideas, 3%, Caixa resistencia (de los jetas y vividores), famiglias....

#38 Tururul, Tabarnia, 23/03/2020 - 20:42

Una estafa a la Generalitat o una estafa de la Generalitat? Cal filar prim per esbrinar bé això.

#37 Decebut, bcn (tbn), 23/03/2020 - 18:45

Nadie debe preocuparse. Según EP, los Mossos ya lo han investigado todo y no hay problema. Detrás de esta empresa hay un grupo empresarial muy importante que no quiere darse a conocer (debe ser tímido). Todo está en orden en el oasis de la Dinamarca sureña.

#36 Laughter, L'H - España, 23/03/2020 - 18:24

Habrá que mirar quien hay detrás de esa empresa fantasma. No se porqué me da que están los mismos de siempre para financiar el tinglado del prusés. A río revuelto, se presentan facturas de compra de material que no ha existido y que en el caos actual del coronavirus se ha consumido. Estos son capaces de eso y más. Ya veremos que hay detrás